Klaipėdoje - Europos merginų U19 rankinio čempionatas

Klaipėdoje - Europos merginų U19 rankinio čempionatas

Pirmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje startuoja merginų iki 19 metų Europos čempionato B diviziono kovos. Pirmosiomis Lietuvos rinktinės varžovėmis bus galinga Šveicarijos rinktinė.

8 komandos iš visos Europos pradės kovas Europos čempionato B divizione Klaipėdoje. Be šeimininkių Lietuvos rankininkių čia dar kausis Čekijos, Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Farerų Salų, Kosovo, Gruzijos ir Šveicarijos rinktinės. Būtent šveicarės taps pirmosiomis Lietuvos merginų varžovėmis B grupėje.

Visos čempionate dalyvaujančios komandos suskirstytos į dvi grupes po 4 komandas. Po grupių etapo po 2 stipriausias komandas žengs į čempionato pusfinalį, o kitos ekipos tęs kovas paguodos kovose dėl 5-8 vietų. Prieš du metus būtent Klaipėdoje taip pat vyko šios kartos čempionas ir tuomet lietuvaitės liko antroje vietoje, finale tik po dramatiškos kovos nusileidę Portugalijos rankininkėms.

Kalbėdamas apie artėjantį čempionatą vyriausiasis rinktinės treneris Karolis Kaladinskas pabrėžė, jog komanda sau kelia tik pačius aukščiausius tikslus: „Mes turime nusistatę pačius aukščiausius tikslus. Neslėpiame, jog kovosime dėl pačių aukščiausių pozicijų. Turime geriausią savo sudėtį, kelios žaidėjos jau žaidė moterų rinktinėje ir esame pasiruošę kautis dėl auksčiausių vietų.“

Jau pačiose pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinės laukia akistata su vienomis iš pagrindinių konkurenčių grupėje Šveicarijos rankininkėmis. „Moterų rinktinė jau turėjo rungtynes su Šveicarija ir pamatėme, jog ši šalis turi tikrai neblogų rankininkių. Tai yra pirmosiosios rungtynės ir be abejo tikimės kovos“, – apie laukiančią pirmąją akistatą kalbėjo K. Kaladinskas.

Lietuvos merginų iki 19 metų rinktinėje rungtyniauja net trys rankininkės jau spėjusios pasimatuoti ir moterų rinktinės marškinėliais (Akvilė Tolvaišaitė, Austėja Rimkutė ir Ugnė Kavalenkaitė). A. Rimkutė pripažino, jog patirtis įgyta su moterų rinktine gali duoti šiame čempionate apčiuopamos naudos: „Žaidimas rinktinėje suteikė drąsos žaidžiant tiek su vyresnėmis, tiek su savo amžiaus varžovėmis. Ten žaidžiau krašte, o šiame čempionate taip pat žaisiu krašte ir galbūt kažkiek centro pozicijoje“.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žais pirmadienį 19:30 Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Jau kitą dieną lauks akistata su jau pažįstama Gruzijos rinktine, o grupes kovas liepos 18 dieną lietuvaitės baigs maču su Šiaurės Makedonijos rankininkėmis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder