Klaipėdoje - Benedikto Vanago vizitas

Klaipėdoje - Benedikto Vanago vizitas

"Mokslinis tyrimas atskleidė, kad pagrindinis sėkmės faktorius yra užsispyrimas. Tai sudaro net trečdalį sėkmės. Visa kita išsiskaido vos po kelis ar net pusę procento", - viešėdamas Klaipėdoje moksleiviams sakė Dakaro ralio lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Vytauto Didžiojo gimnazijoje vykusiame susitikime-diskusijoje "Profesionalu būti verta!" B. Vanagas moksleiviams papasakojo daug įvairių ir intriguojančių savo gyvenimo detalių, atskleidė labiausiai įsimintinus įvykius iš sporto varžybų ir Dakaro ralio.

Pasak renginio organizatorių, tokiais susitikimais su žinomais žmonėmis bandoma skatinti mokinių profesionalumą ir pilietinę savimonę.

"Rezultatas priklauso nuo kiekvieno komandos nario indėlio. Gali būti pats geriausias pasaulio lenktynininkas, gali turėti patį geriausią pasaulio šturmaną, geriausius konstruktorius, tačiau jei, tarkime, vienas technikos darbuotojas pamirš prisukti vieną sraigtą, gali visas darbas nueiti perniek. Tiesiog automobilis subyrės, ir nebaigsi lenktynių. Taigi, tiek sporte, tiek kiekviename gyvenimo kelyje yra labai svarbi kiekviena smulkmena, kiekviena detalė", - moksleivius mokė B. Vanagas.

Jo teigimu, gyvenime labiausia tobulėti padeda nesėkmės.

"Kai patiri nesėkmę, pradedi save analizuoti, pastebi savo klaidas, bandai jas ištaisyti ir tai stumia į priekį", - įsitikinęs B. Vanagas.

Moksleiviai garsiam lenktynininkui uždavė šūsnį įvairių klausimų, o įdomiausių klausimų autoriai buvo apdovanoti B. Vanago marškinėliais su jo parašu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder