Klaipėdietis triumfavo imtynių turnyre Lenkijoje

Klaipėdietis triumfavo imtynių turnyre Lenkijoje

Vis tvirčiau sunkiasvorių aplinkoje jaučiasi imtynininkas Mantas Knystautas. Klaipėdietis beveik visuomet sugrįždavo su medaliais iš Europos ar pasaulio čempionatų jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse. Šią tradiciją jis sėkmingai mėgina pratęsti ir tarp suaugusių. Varšuvoje vykusiame W. Pytlasinskio graikų-romėnų imtynių turnyre M. Knystautas perrašė šalies imtynių istoriją - nugalėjo visus savo varžovus ir tapo prestižinio turnyro nugalėtoju svorio kategorijoje iki 130 kg. Tai pirmas kartas, kai Lietuvos atletas laimėjo šį daugiau kaip 60 metų rengiamą turnyrą.

Pirmuosiuose ratuose anksčiau laiko buvo patiesti rimtesnių problemų nesukėlę varžovai norvegas Oskaras Marvikas ir lenkas Mateuszas Tadeuszas Karezcinskis. Finale dėl aukso teko kovoti su pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoju Čilei atstovaujančiu kubiečiu Yasmaniu Acosta Fernandezu. Varžovas pirmame kėlinuke pasigavo per žemai nuleistą M. Knystauto galvą ir, išnaudodamas savo masės pranašumą, pakišo lietuvį po savimi (0:2). Antrame kėlinuke M. Knystautas suaktyvino savo veiksmus, tuo tarpu akivaizdžiai daugiau pavargęs varžovas nutarė pasigalynėti abipusiame sukibime. Kelias sekundes „kryžiuje“ M. Knystautas išnaudojo brandžiai, leido kubiečiui atlikti veiksmą metimu per save, tačiau buvo paruošęs rimtą kontrargumentą - jau ore klaipėdietis teisingai išdėstė kojas ir pridengė pernai Čilės pilietybę gavusį atletą. Finišo tiesiojoje Čilės imtynininkas varė iš visų jėgų, laimei, tos jėgos jau buvo gerokai nukraujavusios. Lygiosios tenkino M. Knystautą - jam atiteko aukso medalis.

Šioje svorio kategorijoje kovojo devyni imtynininkai.

Svorio kategorijoje iki 67 kg panevėžietis Kristupas Šleiva pirmajame rate nugalėjo Europos suaugusių ir Europos jaunimo (iki 23 metų) čempioną rumuną Mihajų Radu Mihutą, antrajame rate įveikė turką Muratą Firatą, tačiau pusfinalyje pralaimėjo Lenkijai atstovaujančiam armėnui Gevorgui Sahakianui, o kovoje dėl bronzos turėjo pripažinti bulgaro Konstantino Staso pranašumą bei užėmė penktąją vietą.

Olimpietis Edgaras Venckaitis (67 kg) jau pirmojoje kovoje nusileido japonui Katsuyoshiui Kawasei ir liko 12-as.

Dar vienam atletui, kovojusiam svoryje iki 67 kilogramų nepavyko sekti komandos draugo keliu.

Paulius Galkinas (77 kg, 22 dalyviai) neprilygo Kinijos atletui Zhang Ridongui.

Eividas Stankevičius (87 kg, 16 dalyvių) po atkaklios kovos nusileido turkui Metehanui Basarui, Martynas Nemsevičius nusileido italui Fabio Parisiui, o Julius Matuzevičius pralaimėjo lenkui Tadeuszui Michalikui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder