Klaipėdietis Paulius Galkinas - tarp planetos elito

Klaipėdietis Paulius Galkinas - tarp planetos elito

Nepaisydama varžybų badmečio, Tarptautinė imtynių federacija (UWW) ir toliau uoliai skaičiuoja atletų reitingo taškus. Aukštą dvyliktą vietą pasaulinėje reitingų lentelėje užima Klaipėdos olimpinė viltis Paulius Galkinas.

Šiam Artūro Ševelkovo auklėtiniui tokią aukštą reitingo poziciją lėmė pernai pasaulio čempionate Nur Sultane (Kazachstanas) svorio iki 77 kg grupės varžybose iškovota septintoji vieta. Šeštoji vieta būtų garantavusi vietą visų sportininkų išsvajotoje olimpiadoje.

"Smagu matyti savo pavardę pasaulio reitinguose - tai aukščiausia mano vieta per visą sportinę karjerą. Tačiau reikia žiūrėti į priekį, jokiu būdu ties reitingais nereikia sustoti, norisi iškvoti ir olimpinį kelialapį", - pabrėžė P. Galkinas.

Jo teigimu, dalyvauti olimpiadoje - kiekvieno sportininko svajonė ir didžiausias siekis.

"Apie tai svajoju daugiau nei dešimtmetį. Tai esu pabrėžęs ir viename iš pirmųjų savo interviu", - sakė nuo 8 metų graikų-romėnų imtynių treniruotes lankantis sportininkas.

Visgi dėl pasaulinės pandemijos nėra aišku, ar gruodžio mėnesį Serbijoje vyks pasaulio imtynių čempionatas. Taip pat gali būti nukeltas ir kitų metų sausio mėnesį suplanuotas Lietuvos čempionatas.

"Tai kažkiek išbalansuoja, tačiau sau bandau įkalti į galvą, kad reikia treniruotis taip, lyg vyktų visi čempionatai. Privalau būti optimalios sportinės formos", - akcentavo atletas.

Visgi jis viliasi, kad kitų metų pavasarį situacija pasaulyje dėl koronaviruso stabilizuosis ir vyks Vengrijoje bei Rumunijoje planuojamos atrankos į olimpines žaidynes varžybos.

Jis dar nepraranda vilčių iškovoti kelialapį į 2021 metų Tokijo olimpines žaidynes.

"Aš tikiu, kad jei žmogus viską daro iš širdies, kantriai ir užsispyrusiai dirba - sėkmė anksčiau ar vėliau atsigręš į jo pusę. Belieka sukąsti dantis, kasdien treniruotis ir keliauti savo svajonių link", - pabrėžia P. Galkinas.

Primename, kad P. Galkinas pripažintas geriausiu 2019 metų Klaipėdos sportininku tarp olimpinių sporto šakų atstovų.

"Sportas man atvėrė daug kelių - esu išmaišęs turbūt pusę Europos šalių, Baltarusija, kur nuolat stovyklaujame, yra tapusi lyg antraisiais namais, užmegzta daug draugystės ryšių. Be to, sportas mane užgrūdino ir į viską privertė žiūrėti kitomis akimis", - "Vakarų ekspresui" sakė graikų-romėnų imtynių atstovas P. Galkinas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder