Klaipėdietis iš Izraelio grįžo su nugalėtojo taure

Klaipėdietis iš Izraelio grįžo su nugalėtojo taure

Klaipėdos "Vyturio" progimnazijos moksleivis Edas Butvilas nuolat savo mokyklą ir miestą garsina skambiais sporto pasiekimais. Šįkart šis jaunasis teniso talentas su nugalėtojo taure grįžo iš Izraelyje vykusio 3 kategorijos U16 turnyro.

Klaipėdiečio pavardė skambėjo tarp turnyre dalyvavusių 144 tenisininkų iš Ukrainos, Rusijos, Lenkijos, Izraelio, Baltarusijos, Belgijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos.

Nors būrys turnyre dalyvavusių tenisininkų už E. Butvilą buvo dviem metais vyresni, tačiau mūsų 14-metis teniso talentas pademonstravo, kad pergales lemia ne amžius, o didžiulis noras, užsispyrimas ir kova iki paskutinių sekundžių.

Klaipėdietis dvejetų turnyre kartu su rusu Danila Terebkovu neturėjo lygių: rezultatu 6/4, 6/3 nugalėjo turnyro šeimininkus - Yardeną Cauly ir Peterą Sychevą, antrame rate be vargo rezultatu 6/0, 6/2 buvo sutriuškinti rusai Ainuras Garifullinas ir belgas Benjaminas O'Brienas. Pusfinalis jau buvo sudėtingesnis, tačiau taip pat sėkmingas - rezultatu 4/6, 6/1, 10/7 įveikti belgai Vitas Barendregtas ir Sasha Orlowskis.

Finale laukė kitas "ramiųjų" belgų duetas - Guilaume Jacobas ir Aleksanderis Blockxas. Nors pradžia buvo itin sunki - 0/6, tačiau sugebėta reabilituotis ir išplėšti nugalėtojų taurę - 6/3, 11/9.

Šiek tiek sėkmės ir jėgų E. Butvilui pritrūko asmeninėse varžybose - iškovojęs tris pergales (alinančiame 32 laipsnių karštyje viena dvikova truko apie dvi ir ilgiau valandų), klaipėdietis visgi krito ketvirtfinalyje ir liko be apdovanojimo. E. Butvilas ketvirtfinalyje 0/6, 4/6 nusileido belgui G. Jacobui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder