Klaipėdietis apie pasirodymą Dakaro ralyje: "Fantastika"

Klaipėdietis apie pasirodymą Dakaro ralyje: "Fantastika"

"Super! Fantastika!" - tokie buvo pirmieji keturratininko žodžiai vos nusiėmus šalmą po paskutinio šių metų Dakaro ralio greičio ruožo finišo. Dakaro ralio debiutantas Lietuvos Dakaro ralio istorijoje įrėžė gilų įrašą - tai ne tik pirmasis keturratininkas, kuris startavo ir įveikė Dakaro ralį, bet dar ir bendroje įskaitoje iškovojo aukštą septintąją poziciją.

Nepaisant sudėtingų sąlygų ir jau per pirmuosius 11 prologo kilometrų pradurtų pirmųjų padangų, viso Dakaro ralio metu Laisvydui Kanciui pavyko išlaikyti stabilų tempą ir atrasti puikų balansą tarp greičio ir saugaus važiavimo.

Klaipėdietis neslėpė, kad prieš pirmuosius startus buvo daug jaudulio, o po kai kurių dienų pamačius Laisvydo akis visiems tapdavo aišku, kad greičio ruožas pareikalavo visų turimų jėgų.

Itin akmeningos trasos pareikalavo ne tik daug pradurtų padangų, bet ir lėmė stiprų rankų skausmą. Dakarui įpusėjus net ir itin gerą fizinį pasiruošimą turintis buvęs sunkiaatletis L. Kancius kalbėjo, kad nuo važiavimo per nelygumus labai kenčia rankos, o skausmai dienos gale tampa sunkiai pakeliami, bet išnaudodamas kiekvieną įmanomą minutę poilsiui sportininkas į visų dienų startus sugebėjo atvažiuoti žvalus ir pasiruošęs naujai dienai.

Klaipėdiečio L. Kanciaus keturratis iškeliavo į Čekiją, į "Story Racing" dirbtuves, kuriose buvo paruoštas Dakaro iššūkiui. Dakaro ralio debiutanto technikai bus atliekami standartiniai remonto darbai, kurie ir priklauso po įveiktų daugiau nei 4500 sportinių kilometrų.

Nors vos pasibaigus Dakaro raliui visiems tampa smalsu, ką išvysime starto rikiuotėje kitais metais, paklaustas apie tai, ką žada veikti kitų metų sausio mėnesį, Laisvydas neskubėjo nieko žadėti: "Pagyvensim - pamatysim. Dar labai toli."

"Vakarų ekspreso" informacija

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder