Klaipėdietė triumfavo pasaulio čempionate

Klaipėdietė triumfavo pasaulio čempionate

21-erių klaipėdietė Evelina Stulginskaitė žibėjo Kaune vykusiame pasaulio kūno rengybos ("fitneso") čempionate. Zitos Satkauskaitės auklėtinė neturėjo lygių tarp mėgėjų jaunimo bikinio kategorijos iki 175 cm ūgio dalyvių ir dar iškovojo aukso medalį bei nugalėtojos taurę ir tarp profesionalių modelių.

Varžybose dalyvavo bemaž 150 geriausių fitneso atstovų iš 21 šalies.

"Svajonės pildosi, reikia tik labai norėti. Didžiulis ačiū Zitai Satkauskaitei už kantrybę ir palaikymą kelyje į pergales. Mes laimėjom", - po triumfo akimirkų savo "Facebook" profilio paskyroje rašė E. Stulginskaitė.

Evelinos laukia dar didesni išbandymai - 2018 lapkričio 23-25 dienomis sportininkė vyks į Tailandą (Pataja), kur dalyvaus Azijos čempionate.

E. Stulginskaitė yra pavyzdys toms, kurios sako, kad nieko nespėja. Ji ne tik kasdien profesionaliai sportuoja, bet dar ir Klaipėdos universitete kremta kineziterapijos studijas (III kursas) bei tobulinasi jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose (III kursas).

[CITATA]

Pasak Evelinos trenerės Z. Satkauskaitės, jos auklėtinė yra itin darbšti, pareiginga ir atkakli atletė.

"Kūno rengyba - tai daug valios, jėgų ir pastangų reikalaujantis sportas. Tikrai neužtenka vien užlipti ant scenos ir demonstruoti savo tobulą kūną. Iki to tobulumo reikia iškęsti ilgą pasiruošimo procesą, kruopščiai derinti mitybą, diena iš dienos lieti prakaitą sporto salėje ir net atsisakyti pramogų. Šis sportas ugdo žmogaus charakterį, valią ir ryžtą. Džiaugiuosi savo visomis auklėtinėmis, kurios išties daug paaukoja, kad sėkmingai reprezentuotų Klaipėdos vardą", - teigė Z. Satkauskaitė.

Ji pabrėžė, kad jai svarbiausia tai, kad pavyksta žmonėms įskiepyti sporto ir sveikos gyvensenos principus.

"Kai žmogus pamilsta sportą ir tai tampa jo gyvenimo būdu, tada neišvengiamai varžybose pasiekiama ir sporto aukštumų", - įsitikinusi ji.

Netrukus trenerė pridūrė: "Gyvenime reikia daryti tai, kas teikia malonumo, ir savo darbus atlikti iš širdies, tada ir fortūna atsisuks į tavo pusę."

Z. Satkauskaitė, jau bemaž dešimtmetį dirbanti kūno rengybos trenere, pati anksčiau skynė laurus aukščiausio lygio kūno rengybos ir jėgos dvikovės varžybose (net gerino šalies rekordus), yra išugdžiusi toli gražu ne vieną čempionę ir šią gražią tradiciją tęsia toliau.

"Aš savo auklėtinėms visada pabrėžiu, kad neaugintų didžiulių raumenų, o išsaugotų atletišką ir moterišką kūną. Niekada nereikia persistengti. Mano nuomone, reikia išsaugoti moteriškumą ir grakščią figūrą. Aš dirbu būtent tokiu principu ir tai atsispindi per varžybas ant scenos", - kalbėjo Z. Satkauskaitė.

Ji pabrėžė, kad jai svarbiausia tai, kad pavyksta žmonėms įskiepyti sporto ir sveikos gyvensenos principus.

"Kai žmogus pamilsta sportą ir tai tampa jo gyvenimo būdu, tada neišvengiamai varžybose pasiekiama ir sporto aukštumų", - įsitikinusi ji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder