Klaipėdiečiams - per tuzinas medalių

Klaipėdiečiams - per tuzinas medalių

Dvi dienas Klaipėdoje vykusiose tradicinėse Baltijos miestų sąjungos aerobinės gimnastikos varžybose "Klaipėda open 2011" šeimininkai iškovojo per tuziną medalių. Klaipėdiečių pavardės skambėjo tarp 378 sportininkų (38 komandos) iš septynių šalių: Vokietijos, Švedijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Sportininkai varžėsi penkiose amžiaus grupėse.

Tarp suaugusiųjų dailiosios lyties atstovių lygių neturėjo Rasa Urbanavičiūtė, antrąją vietą iškovojo Giulnara Kadyrova, į finalą taip pat pateko Greta Bružytė.

Tarp jaunių merginų vienetų rungtyje trečiąją vietą pelnė Justina Trimailovaitė. Finale varžėsi ir Dovilė Zujevaitė. Ji iš 26 dalyvių liko aštunta.

Tarp jaunių trejetų rungtyje visas konkurentes pranoko klaipėdietės Justina Trimailovaitė, Enrika Logvinovaitė ir Dovilė Zujevaitė. Trečiąją vietą iškovojo Ugnė Paulavičiūtė, Živilė Antanaitytė ir Viktorija Chomutova.

Vyrų vienetų grupėje nugalėtoju tapo kaunietis Ernestas Smirnovas.

Jaunučių merginų vienetų grupėje nepralenkiama buvo Anna Medvedeva (Rusija).

Lietuvos komanda puikiai pasirodė ir vyrų vienetų varžybose: antrąją vietą iškovojo klaipėdietis Edvardas Šakalys, trečiąją - Aleksandras Maškovas.

Porų rungtyje dominavo kauniečiai Živilė Žukauskaitė ir Ovidijus Pečkauskas.

Šešetų varžybose nepralenkiamos buvo Klaipėdos sportininkės: Evelina Zujevaitė, Dominyka Bruzdaitė, Greta Gvazdikaitė, Gerda Kazlauskaitė, Samanta Sokolovaitė ir Domantė Riepšaitė.

Nedaug iki medalių trūko vaikų amžiaus grupių atstovėms Augustei Vilimaitei, Anastasijai Gavrilinai ir Simonai Žalneravičiūtei, Simonai Slušnytei ir Arinui Kilinskui.

Klaipėdos komandą treniruoja Klaipėdos "Viesulo" sporto centro trenerės: Birutė Igonina, Violeta Masiulienė, Lilija Kazlauskaitė ir Laura Maškova.

Per varžybas žiūrovus linksmino mažieji sportinių šokių klubo "Gracija" šokėjai, taip pat Kalėdų seneliai.

Sportininkus pasveikino Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Priminsime, kad sportinė aerobika kaip sporto šaka oficialiai pripažinta 1995 metais, kai tapo Tarptautinės gimnastikos federacijos nare ir Paryžiuje įvyko pirmasis šios sporto šakos čempionatas.

Tais pačiais metais Lietuvos gimnastikos federacija taip pat įteisino sportinę aerobiką kaip oficialią sporto šaką. Sportinės aerobikos kaip sporto šakos prestižą pakėlė 2002 metais Lietuvoje vykęs pasaulio sportinės aerobikos čempionatas, kuris buvo transliuotas net per "Eurosport" kanalą.

Garbė organizuoti tokio lygio renginį buvo patikėta klaipėdiečiams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder