Klaipėdiečiai turnyre Danijoje - tarp geriausių

Klaipėdiečiai turnyre Danijoje - tarp geriausių

Danijos sostinėje Kopenhagoje vyko tarptautinis vaikų futbolo turnyras CUP DENMARK 2018, kuriame dalyvavo ir dvi Klaipėdos futbolo mokyklos komandos.

Uostamiesčio jaunųjų futbolininkų kalvės treneris Romualdas Norkus į šį turnyrą vežėsi 2005 ir 2007 metais gimusius berniukus.

Geriausiai sekėsi trylikamečių komandai. Ji A grupėje vienodu rezultatu 1:0 nugalėjo danų "Karlslunde" IF ir "Paide Linndmeeskond" iš Estijos. Po to ėjo lengvesnės pergalės prieš danų KFUM BK "Rosklide" (7:0) ir vokiečių TUS "Fleestedt 2" (4:0). Dvejas rungtynes mūsiškiai baigė lygiosiomis 0:0 su Švedijos ekipomis LB07 ir FK "Karlskrona". Klaipėdiečiai į varžovų vartus įmušė 13 įvarčių, o į savus nepraleido nė vieno. Jie grupėje užėmė antrąją vietą ir pateko į pusfinalį. Šiame etape uostamiesčio futbolininkai rezultatu 2:1 nugalėjo "Solrod" FC (Danija) ir finale turėjo susitikti su A grupėje neįveikta FK "Karlskrona" ekipa. Ši Švedijos komanda kitame pusfinalyje 1:0 nugalėjo Kėdainių "Nevėžį".

Deja, finalinės rungtynės neįvyko, nes Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai turėjo iš anksto nusipirkę bilietus į DFDS LISCO keltą ir išskubėjo į Švediją, o po to į namus. Tad turnyro organizatoriai finale jiems įskaitė techninį pralaimėjimą 0:3. Taigi mūsų miesto atstovams atiteko antroji vieta.

Sidabro medalius iškovojusiai Klaipėdos ekipai atstovavo Arnas Andrijauskas, Arnas Lukšas, Aurentas Negreckis, Armandas Razvadauskas, Benas Vasiliauskas, Domas Strakšys, Deividas Dailidėnas, Emilijus Jumaševas, Liutauras Tarasovas, Lukas Ruškys, Lukas Grinkevičius, Mykolas Baškys, Simonas Zabitis, Tauras Marcinkus ir Vadimas Šulžickis.

2007 metais gimusieji Klaipėdos berniukai turėjo mažiau varžovų. Jie C grupėje laimėjo visas ketverias rungtynes ir nesunkiai pateko į pusfinalį. Tačiau prasimušti į finalą mūsų miesto jauniesiems futbolininkams nepavyko. Jie pusfinalio susitikimą 2:5 pralaimėjo danų ekipai "Stagelse" B8I ir su kita Danijos komanda AGF turnyre tarp savo bendraamžių pasidalino 3-4 vietas.

Šiai Futbolo mokyklos vienuolikamečių komandai atstovavo Deividas Šumskis, Evaldas Skersis, Gabrielius Šedvartas, Gustas Gulijevas, Jokūbas Norkus, Jurgis Mykolas Beinortas, Matas Ambrazaitis, Matas Skruibys, Rodionas Piazenka, Vilius Paulauskas, Žygimantas Drungilas ir Lukas Zelenius.

Sugrįžęs į namus treneris R. Norkus "Vakarų ekspresui" sakė: "Aišku, apmaudu, kad taurę be kovos palikome švedams. Nesmagiai jaučiausi ir prieš turnyro organizatorius, ir prieš auklėtinius, tačiau yra, kaip yra. Tokie turnyrai užgrūdina berniukus, pamatome tobulėjimo kelius. Negaliu nepaminėti savo kolegų trenerių Remigijaus Alonderio ir Andriaus Pancerovo, su kuriais kartu treniruojame šias sėkmingai turnyre Danijoje pasirodžiusias berniukų komandas. Jie dėl įvairių priežasčių vykti į Kopenhagą negalėjo."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder