Klaipėdiečiai organizuos Vasaros krepšinio lygą

Klaipėdiečiai organizuos Vasaros krepšinio lygą

Kol pasaulį ir Lietuvą vis dar grėsmingai gąsdina koronavirusas ir burtis masėms žmonių uždarose erdvėse nėra saugu, klaipėdiečiai rado išeitį - organizuos Vasaros krepšinio lygos (VKL) varžybas lauko aikštelėse. Šiose krepšinio pirmenybėse gali dalyvauti moksleiviai nuo 10 metų iki suaugusiųjų.

Varžybas ketinama organizuoti Klaipėdos Gedminų progimnazijos (Gedminų g. 3) Sauliaus Štombergo krepšinio aikštelėje.

Klaipėdiečiai, artimų miestelių atstovai ir kiti miesto svečiai yra kviečiami burti komandas.

Keturios amžiaus grupės

Vasaros krepšinio lygos pirmenybių dalyviai varžysis susiskirstę pagal amžių į keturias grupes: gimę 2009 - 2010 metais, gimę 2007 - 2008 metais, gimę 2005 - 2006 metais ir gimę 2004 metais bei vyresni.

Komandą turi sudaryti mažiausiai 8, daugiausia - 16 žaidėjų.

Komandų registracija vykdoma iki liepos 31 dienos. Paraišką su žaidėjų pavardėmis, gimimo datomis, ūgiais, svoriais ir pozicijomis komandos vadovas turi siųsti el. paštu [email protected]. Paraiškoje reikia įrašyti ir savo sugalvotą komandos pavadinimą.

Varžybų nuostatus ir daugiau informacijos apie Vasaros krepšinio lygą galima rasti interneto svetainėje krepsiniomokykla.lt.

Vasaros krepšinio lygos čempionate negali žaisti profesionalūs krepšininkai, turintys galiojančias RKL, NKL, LKL arba užsienio klubų licencijas. Žaidėjas atkrintamosiose varžybose gali dalyvauti tik tuo atveju, jeigu komandoje bus sužaidęs ne mažiau kaip 2-as rungtynes.

Visos savojo pogrupio komandos sužais tarpusavyje ir vėliau vyks atkrintamosios kovos.

Planuojama, kad pirmenybės Klaipėdos Gedminų progimnazijos Sauliaus Štombergo krepšinio aikštelėje prasidės rugpjūčio 3 dieną ir tęsis iki rugpjūčio mėnesio pabaigos.

"Rungtynės gali būti žaidžiamos bet kurią savaitės dieną, tačiau jų pradžia darbo dienomis galima ne anksčiau kaip 17.45 val. ir ne vėliau kaip 20.45 val., o savaitgaliais - ne anksčiau kaip 12 val.", - skelbiama varžybų nuostatuose.

Tikisi ir žiūrovų

Pasak šių pirmenybių sumanytojo ir organizatoriaus, Klaipėdos krepšinio mokyklos direktoriaus Laimono Šapkausko, vasarą žaisti krepšinį gryname ore - vienas malonumas.

"Pastebėjome, kad po karantino visi yra labai išsiilgę sporto ir varžybų. Uždarose erdvėse būriuotis didelėms masėms dar neleidžiama, o lauke, besilaikydami numatytų atstumų, varžybas galės stebėti ne tik moksleiviai, jaunimas, bet ir jų tėveliai ar seneliai. Laukia įdomios ir intriguojančios kovos bei smagus krepšinio reginys", - pasidžiaugė L. Šapkauskas.

Taip pat jis teigė, kad vasarą yra populiarios ir krepšinio stovyklos.

"Vaikai nori pabūti su bendraamžiais gryname ore, pasimokyti krepšinio paslapčių, išmokti plaukti, papramogauti - pažaisti boulingą, pasivažinėti kartais, pačiuožinėti ant ledo, susirasti naujų draugų. Stovyklose kas vakarą organizuojame konkursus, žaidimus ir turnyrus. Į dienos stovyklas Klaipėdoje vaikus kviesime ir rugpjūčio mėnesį. Darome viską, bandome sudominti, kad vaikai vasarą nesėdėtų namuose prie kompiuterių, o aktyviai leistų savo atostogas", - sakė pokalbininkas.

L. Šapkauskas pasidžiaugė, kad projektas "Vasaros krepšinio ir plaukimo mokymo stovykla" yra bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder