Klaipėdiečiai - Europos prizininkai

Klaipėdiečiai - Europos prizininkai

Klaipėdos karatė kiokušin "Shodan" mokyklos auklėtiniai vėl sudrebino Senąjį žemyną - prieš kelias dienas rašėme, kad septyni Luko Kubiliaus auklėtiniai tapo Europos jaunučių (iki 16 metų) prizininkais, o dabar atskriejo žinia ir apie jaunimo (iki 22 metų) puikius pasiekimus: Tomas Struopus tapo Europos vicečempionu, o jo treniruočių draugas Tautvydas Šniaukas iškovojo bronzos medalį.

Klaipėdiečių pavardės skambėjo Lenkijoje, Kielco mieste, vykusiose pirmenybėse.

Varžėsi maždaug 150 dalyvių iš 15 Europos valstybių.

Tomas Struopus kovojo svorio iki 85 kg grupėje.

Reikia pažymėti, kad Tomas į šias varžybas važiavo su traumuota ranka, bet, nepaisant to, parodė tikrą kovotojo charakterį ir sugebėjo laimėti kovas bei užlipti ant apdovanojimų pakylos.

Pirmoje kovoje klaipėdietis įveikė ukrainietį Oleksejų Zavertanį, o pusfinalio dvikovoje po pratęsimų palaužė pajėgų lenką Mareką Wolnį.

"Po šių kovų Tomo trauma dar labiau atsinaujino, tad buvo nuspręsta finale nekovoti. Nenorime patirti dar rimtesnių sužalojimų, kadangi greitai teks dalyvauti ne ką mažiau svarbesnėse varžybose - Lietuvos suaugusiųjų čempionate", - kalbėjo Klaipėdos ekipos treneris L. Kubilius.

Europos čempionato bronzos medaliu pasipuošė Tautvydas Šniaukas, kovojęs svorio iki 70 kg grupėje.

Pirmoje kovoje Tautvydas įveikė bulgarą Georgį Lotarovą, o ketvirtfinalio kovoje po galingų smūgių rankomis pasiuntė į nokdauną vengrą Matę Kelemeną.

Pusfinalio kovoje klaipėdiečio laukė būsimas varžybų čempionas ukrainietis Igoris Kobylka.

Deja, Tautvydui nepavyko rimtai pasipriešinti šiam varžovui.

Sėkmingai čempionatą pradėjo ir jau pirmoje kovoje savo varžovą iš Lenkijos į nokdauną pasiuntė Arnoldas Stanius, tačiau ketvirtfinalyje patyrė pralaimėjimą ir nebetęsė kovos dėl medalių.

Net du iš trijų shodaniečių, dalyvavusių Europos jaunimo karatė kiokušin čempionate, tapo prizininkais. Tai tikrai aukštas pasiekimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder