Klaipėda ruošiasi Lietuvos plaukimo čempionatui

Klaipėda ruošiasi Lietuvos plaukimo čempionatui

Gruodžio 17-ąją šalies plaukikų sostinėje tapusioje Klaipėdoje prasidės tris dienas truksiantis ilgai lauktas atvirasis Lietuvos plaukimo čempionatas.

Blogiausio pavasario scenarijaus pavyko išvengti – svarbiausios metų nacionalinės plaukimo varžybos įvyks. Palaikyti geriausius šalies plaukikus bus galima stebint tiesioginę transliaciją internetu (Lietuvos plaukimo federacijos Facebook ir YouTube paskyrose), o čempionato dalyviai dėl jų pačių saugumo turės laikytis griežtų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų reikalavimų.

Dalis sportininkų jau kelias savaites „burbulo“ sąlygomis treniravosi Klaipėdoje, o kiti tęsė pasiruošimą lankytojams dėl karantino uždarytuose baseinuose.

Per tris varžybų dienas iš viso bus išdalinti 37 medalių komplektai, o taip pat paaiškės ir jaunių įskaitos prizininkai.

Čempionatas įtrauktas į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) oficialių varžybų kalendorių, todėl visi varžybose dalyvausiantys sportininkai galės pamėginti įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos, Europos jaunimo čempionato normatyvus.

Lietuvos čempionate išvysime į nacionalinės olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą įtrauktus Daną Rapšį (100 m l. stiliumi, 100 m peteliške), Andrių Šidlauską (50 ,100 ir 200 m krūtine), Simoną Bilį (50 ir 100 m l. stiliumi, 50 m peteliške), Deividą Margevičių (50, 100 ir 200 m peteliške), Ugnę Mažutaitytę (50, 100 ir 200 m nugara), Giedrių Titenį (50, 100 ir 200 m krūtine) ir Daniilą Pancerevą (100 ir 200 m l. stiliumi, 100 m peteliške).

Čia taip pat dalyvaus Jokūbas Keblys, Erikas Grigaitis, Aleksas Savickas, Agnė Šeleikaitė, Eimantas Milius, Paulina Pekūnaitė, Silvija Statkevičius, Smiltė Plytnykaitė, Erika Pasakinskaitė, Stela Švenčionytė ir kiti.

Specialiai į šį čempionatą iš Šveicarijos atvyksta dvigubą JAV ir Lietuvos pilietybę turintis Saverio Multinas, o iš kaimyninės Latvijos konkurenciją lietuviams sudarys Daniilas Bobrovas ir Maksimas Cherviakovas.

Varžybose startuos ir Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikai Edgaras Matakas (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m krūtine), Mindaugas Dvylaitis (50 ir 100 m nugara, 50 ir 100 m krūtine) ir Gabrielė Čepavičiūtė (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m nugara). Šalies čempionatas jiems bus tik antros varžybos 50 metrų baseine šiemet, nes dėl koronaviruso pandemijos kiti planuoti startai buvo atšaukti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder