Kas artimiausiu metu laukia Lietuvos krepšinio rinktinės?

Kas artimiausiu metu laukia Lietuvos krepšinio rinktinės?

Po kontrolinio turnyro Suomijoje Lietuvos rinktinė grįžo į Vilnių ir surengs keturias treniruotes. Į paskutinį kontrolinį turnyrą Azijoje, kur Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tęs pasirengimą pasaulio čempionatui, savaitės viduryje vyks 14 krepšininkų. Iki FIBA 2019 turnyro liko mažiau nei dvi savaitės.

Rugpjūčio 21 dieną lietuviai persikels į Azijos žemyną, o tiksliau į Pietų Korėją, kurios sostinėje Seule sužais paskutines trejas kontrolines rungtynes prieš planetos pirmenybes.

Rugpjūčio 24 dieną, šeštadienį, D. Adomaičio auklėtiniai žais su šeimininkais korėjiečiais, rugpjūčio 25 dieną, sekmadienį, – su Angola ir rugpjūčio 27 dieną, antradienį – su Čekija.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas turės apsispręsti, kurie paskutiniai du žaidėjai paliks nacionalinę ekipą ir koks bus finalinis dvyliktukas, kovosiantis pasaulio čempionate.

Šiuo metu vyriausiojo trenerio dispozicijoje yra Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Žygimantas Janavičius ir Martinas Gebenas.

Po turnyro Suomijoje D. Adomaičio kariaunoje neliko Eimanto Bendžiaus. Kiek anksčiau, už darbą rinktinėje buvo padėkota Adui Juškevičiui, Gyčiui Masiuliui ir Martynui Echodui.

Pasirengimą planetos pirmenybėms mūsų šalies nacionalinė ekipa pradėjo liepos 22 dieną Palangoje ir iki šiol sužaidė jau du trečdalius suplanuotų kontrolinių rungtynių.

Pirmajame teste išvykoje lietuviai 70:78 pralaimėjo Ispanijos krepšininkams, tuomet Klaipėdoje nugalėjo Suomijos rinktinę 80:60.

10 dienų treniruočių stovyklą Kaune papuošė dvi atkaklios dvikovos su viena iš FIBA 2019 turnyro favoričių laikoma Serbijos rinktine – išvykoje ir namie nusileido 4 taškais – atitinkamai 68:72 ir 91:95.

Paskutinį savaitgalį Suomijoje vykusiame keturių komandų kontroliniame turnyre D. Adomaičio auklėtiniai 87:46 sutriuškino aikštės šeimininkus ir 88:72 nugalėjo kitą pasaulio čempionato dalyvę Rusiją.

Lietuva pasaulio čempionato Kinijoje pirmojo etapo H grupėje žais su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.)

LIETUVOS KREPŠINIO RINKTINĖS KONTROLINĖS RUNGTYNĖS:

DATA VIETA RUNGTYNĖS REZULTATA

Rugpjūčio 2 Pamplona, Ispanija Ispanija – Lietuva 70:78

Rugpjūčio 4 Klaipėda, Lietuva Lietuva – Suomija 80:60

Rugpjūčio 10 Belgradas, Serbija Serbija – Lietuva 68:72

Rugpjūčio 12 Lietuva, Vilnius Lietuva – Serbija 91:95

Rugpjūčio 16 Espas, Suomija Suomija – Lietuva 87:46

Rugpjūčio 17 Espas, Suomija Rusija – Lietuva 88:72

Rugpjūčio 24 Seulas, Pietų Korėja Pietų Korėja – Lietuva -:-

Rugpjūčio 25 Seulas, Pietų Korėja Lietuva – Angola -:-

Rugpjūčio 27 Seulas, Pietų Korėja Lietuva – Čekija -:-

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder