Karjeros rungtynes žaidęs A. Marčiulionis leido „Rytui“ aplenkti „Lietkabelį“

Karjeros rungtynes žaidęs A. Marčiulionis leido „Rytui“ aplenkti „Lietkabelį“

Augustas Marčiulionis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ (12-5) pakilo į antrąją „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietą.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 78:72 (17:19, 21:20, 22:19, 18:14) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (11-5).

A. Marčiulionis per 16 minučių pelnė 17 taškų (5/7 dvit., 2/2 trit., 1/2 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

18-metis įžaidėjas 11 taškų pelnė vien per trečiąjį kėlinį, kurio metu iki tol atsilikę vilniečiai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Ketvirtojo ketvirčio pradžioje „Rytas“ atsiplėšė 72:65.


Lemiamu metu komandos keitėsi dažnomis klaidomis, todėl intriga laikėsi iki pat mačo pabaigos. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes „Lietkabelis“ priartėjo 71:75.

Netrukus Arnas Butkevičius už ginčus su teisėjais buvo nubaustas technine pražanga, tačiau panevėžiečiai tokia dovana nepasinaudojo.

Paulius Valinskas prametė baudos metimą, Margiris Normantas itin netaikliai atakavo iš toli, o P. Valinskas kiek vėliau dar ir sužingsniavo.

Nors paskutinę minutę „Rytas“ suteikė varžovams dar kelis šansus griebtis šiaudo, paskutinėmis sekundėmis P. Valinskas vėl klydo, o šeimininkų pergalę įtvirtino Ryano Boatrighto baudos metimas.

Panevėžio klubas kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 24:35, o pagal klaidas pirmavo 19:15.

Vilniaus ekipos gretose debiutavo naujokas Rapolas Ivanauskas. Aukštaūgis per 2 minutes pasižymėjo tik asmenine pražanga ir -1 naudingumo balu.

Pirmąją komandų akistatą šį sezoną Panevėžyje 78:59 laimėjo „Lietkabelis“.

„Rungtynės buvo svarbios lentelės prasme, bet ne tik dėl to. Pirmas rungtynes „Lietkabeliui“ pralaimėjome 19 taškų, todėl buvo užgautos mūsų ambicijos. Šiandien norėjome parodyti, kas mes tokie esame. Manau, kad iš dalies tai pavyko. Norėjome rungtynes kontroliuoti per gynybinę pusę. Didžiuojuosi žaidėjais, nes leisti „Lietkabeliui“ įmesti tik 72 taškus yra stipru“, – po pergalės sakė G. Žibėnas.

„Mes nekovojome. Žaidėme gėdingai. „Rytas“ nusipelnė laimėti. Jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, o mes dažniau klydome. Nežinau, kodėl, bet „Rytas“ šiandien norėjo labiau ir stengėsi labiau. Todėl vilniečiai ir laimėjo“, – kalbėjo „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

„Rytas“: Augustas Marčiulionis 17, Lukas Uleckas 16, Mindaugas Girdžiūnas 14, Keithas Bensonas ir Dovis Bičkauskis po 8.

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 15, Margiris Normantas ir Vytenis Lipkevičius po 13, Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas (7 rez. perd.) po 9.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder