K. Maksvytis: „Startuoti pergalingai yra labai svarbu“

K. Maksvytis: „Startuoti pergalingai yra labai svarbu“

Septintus metus iš eilės tarp keturių stipriausių šalies komandų patekęs Klaipėdos „Neptūnas“ ruošiasi „Betsafe–LKL“ pusfinalio serijai, kurioje laukia gerai pažįstamas varžovas – Vilniaus „Rytas“.

Sekmadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai uždarė ketvirtfinalio seriją prieš Prienų „Skycop“, o jau trečiadienį 18.50 val. „Švyturio“ arenoje priims sostinės krepšininkus.

Šį sezoną šios ekipos susidūrusios buvo penkis kartus – komandos po dvi pergales pasidalino „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone, o „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje pergalę šventė „Rytas“.

„Laukia stiprus varžovas, – prieš artėjančią dvikovą sakė „Neptūno“ treneris K. Maksvytis. – Ne pirmą kartą žaidžiame pusfinalio serijoje su „Rytu“, bet pirmą kartą turėsime namų aikštelės pranašumą.

Koncentruojamės tik į pirmąsias rungtynes. Žaidžiame namie, norisi iškovoti pergalę. Žinoma, seriją laimės ta komanda, kuri laimės paskutines rungtynes, bet startuoti pergalingai yra labai svarbu.“

„Rytas“, kaip ir „Neptūnas“, turėjo vargo ketvirtfinalio etape, kuriame abi ekipos triumfavo po lemiamų trečiųjų serijos rungtynių.

Pirmajame mače prieš Utenos „Juventus“ vilniečiai laimėjo 93:91, tuomet patyrė pralaimėjimą Aukštaitijoje (92:83), tačiau seriją uždarė užtikrinta pergale – 84:63.

„Agresyvi „Ryto“ gynyba pasiteisino, – konstatavo K. Maksvytis. – Daug greito puolimo, daug perimtų kamuolių, daug metikų ir tritaškių. Tai visiškai kitokio braižo komanda, nei buvo „Skycop“. Reikės iš naujo prisitaikyti.“

Vilniaus ekipoje ryškiausiomis spalvomis pastaruoju metu žiba praėjusį sezoną iš Klaipėdos į Vilnių persikėlęs Arnas Butkevičius.

26-erių puolėjas serijoje su „Juventus“ buvo tiesiog nesustabdomas – vidutiniškai pelnė po 20,7 taško (83,3 proc. dvitaškių), atkovojo po 7,3 ir perėmė po 3 kamuolius, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 30 naudingumo balų.

„Arnas yra svarbus „Ryto“ žaidėjas, nes trečioje ir ketvirtoje pozicijose yra maža rotacija, – mintimis dalijosi „Neptūno“ treneris. – Svarbu tai, kad šį sezoną jį aplenkė traumos, Arnas yra sveikas. Jis patinka treneriams, nes nereikalauja didelio dėmesio.

Arnui nereikia daug situacijų, jis daug taškų susirenka pats iš įkirtimų, atkovotų kamuolių ar greito puolimo, kuriame jaučiasi puikiai.“

Svarbią rolę „Ryto“ ekipoje užima sezono metu prie komandos prisijungęs vidurio puolėjas Arciomas Parachouskis. 31-erių baltarusis „Betsafe – LKL“ čempionate šį sezoną renka po 12,2 taško, atkovoja po 6,7 kamuolio (trečia vieta lygoje) bei renka po 16,7 naudingumo balo (antra vieta lygoje).

„Arciomo stabdymas bus labai svarbus serijos momentas, – teigė K. Maksvytis. – Neveltui „Rytas“ jį įsigijo viduryje sezono, o jam iškart teko didelė atsakomybė. Tai labai kovingas žaidėjas, kuris gerai leidžiasi po krepšiu, gerai gaudo kamuolį. A. Parachouskis yra vienas iš lyderių, kaip ir A. Butkevičius.“

„Neptūnas“ pirmąjį serijos mačą pasitinka pilnos sudėties. Uostamiesčio krepšininkai svajoja apie „Betsafe–LKL“ finalą, iki kurio jiems trūksta dviejų žingsnių. Palaikykite savo miesto komandą trečiadienį 18.50 val. „Švyturio“ arenoje, nes #AšIrTuMėlynoKraujo

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder