Justas Beniušis lenktynėse Latvijoje – ketvirtas

Justas Beniušis lenktynėse Latvijoje – ketvirtas

Trečiadienį, liepos 1-ąją, Rygoje, Bikerniekų trasoje, vykusiose dviračių plento lenktynėse „BSC Group GP“ „Klaipėdos“ komandos narys Justas Beniušis po finišo sprinto iškovojo ketvirtą vietą.

Nugalėjo 2019 metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas jaunimo grupėje estas Rait Arm („Tartu 2024 – Baltichaincycling.com“). Jis 100 km (18 ratų po 5,6 km) nuvažiavo per 2 val. 9 min. 20 sek. (vid. greitis – 46,4 km/h). Antras finišavo nugalėtojo komandos draugas ir tėvynainis Markus Pajur, o trečias – latvis Maris Bogdanovičs („Amore&Vita – Prodir“).

Lenktynėse dalyvavo dar šeši „Klaipėdos“ dviratininkai: Gediminas Bagdonas (+2.20) užėmė 14-ą, Rokas Kmieliauskas – 16-ą, Mantas Januškevičius – 23-ią, Denas Masiulis – 26-ą, Aristidas Kelmelis – 27-ą, o Laurynas Kuras – 78-ą vietas.

G. Bagdonas laimėjo vieną tarpinį finišą, o M1 grupėje (gimę 1980-1985 m.) iškovojo pirmą vietą.

„Vykti į varžybas tik dalyvauti jau užtenka, tad į Rigą važiavime pergalės. Lenktynių pabėgimas susiformavo labai anksti. Trečiajame rate su Gediminu Bagdonu supratome, kad pabėgime neturime savo žmonių, todėl pabandėme pervažiuoti į bėglių grupę. Jos persvara buvo apie minutę. Pavyko atitrūkti iškart su dviem „Tartu 2024 – Baltichaincycling.com“ komandos nariais. Pasivijome tarp pagrindinės grupės ir pirmaujančių buvusią grupelę, kurioje buvo keli latviai ir Denas Masiulis. Bet jis ir dar keli varžovai Gedimino diktuojamo tempo neatlaikė, tad likome šešiese, bet daugiausiai dirbome keturiese. Pavijome pirmaujančius ir su ta grupele atvažiavau iki finišo. Likus dviems ratams iki finišo Gediminui sutraukė kojas ir jis atsiliko“, – pasakojo J. Beniušis.

Lenktynėse dalyvavo 122 vyrai ir 12 moterų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder