Jaunimas sutriuškino graikus ir žengė į pusfinalį

Jaunimas sutriuškino graikus ir žengė į pusfinalį

Tik paskutinėmis akimirkomis į Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionato ketvirtfinalį patekę lietuviai, rodos, įsibėga.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 79:43 (15:10 23:13 29:8 12:12) sutriuškino bendraamžius iš Graikijos ir užtikrintai žengė į varžybų ketvirtfinalį.

Pusfinalyje, kurį rytoj transliuos BTV televizija, Lietuva susigrums su Serbijos ir Latvijos poros nugalėtoja.

Serbai šiame čempionate kol kas žygiuoja be pralaimėjimų, o latviai jau buvo susitikę su lietuviais, kur po labai atkaklios kovos 78:75 šventė pergalę.

Šiose rungtynėse lietuviams kiek sudėtingesnis buvo tik pirmas kėlinys, kurį jie laimėjo 15:10. Antrąjį kiek sėkmingiau pradėjo graikai, kurie buvo pajėgę išlyginti rezultatą, tačiau Lietuvos atstovai atsitiesė ir įgijo persvarą 15 taškų persvarą (38:23).

Antrosios rungtynių pusės pradžia kur kas sėkmingesnė buvo lietuviams. Jie per trečiąjį kėlinį savo pranašumą padidino iki 36 taškų (67:31), o varžovams per likusį laiką jo sumažinti nepavyko.

Lietuva: Edgaras Ulanovas (6 atk. kam.) 18, Žygimantas Skučas 14, Vytenis Čižauskas (5 atk. kam., 7 rez. perd.) 11, Egidijus Mockevičius (10 atk. kam.) 10, Paulius Vaitiekūnas (6 atk. kam., 3 blk.) 9, Arnas Butkevičius (6 atk. kam., 3 blk.) 8, Rolandas Jakštas (9 atk. kam.) 4, Rokas Giedraitis 3, Deividas Pukis 2, Evaldas Aniulis ir Tautvydas Sabonis taškų nepelnė, o Dovydas Redikas dėl traumos nerungtyniavo.

Graikija: Petrosas Melissaratosas (8 atk. kam.) 15, Konstantinosas Tsaprounis ir Spyridonas Motsenigosas po 6.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder