Ispanijos klubas „Sevilla” tęsia rekordinį pasirodymą Europos lygoje

Ispanijos klubas „Sevilla” tęsia rekordinį pasirodymą Europos lygoje

Penktadienį Vokietijoje vykusiame UEFA Europos lygos finale ispanų „Sevilla“ 3:2 nugalėjo Milano „Inter“ (Italija) komandą ir šeštą kartą triumfavo šiame turnyre. Tai yra šių varžybų rekordas.

Pirmi keturi įvarčiai buvo pelnyti per 34 minutes. 5 minutę realizavęs 11 m baudinį Italijos klubą į priekį išvedė rezultatyviausias „Inter“ žaidėjas Romelu Lukaku.

Į tai „Sevilla“ puolėjas Luukas de Jongas atsakė dviem įvarčiais (12 ir 33 min.), o netrukus, 36 minutę, Milano klubo gynėjas Diego Godinas atstatė pusiausvyrą – 2:2.

Lemiamas momentas nutiko 74 min. prie Italijos ekipos vartų: iš toli kamuolį smūgiavo Dego Carlosas, o R. Lukaku, mėgindamas išmušti kamuolį, pasiuntė jį į savuosius vartus.

Pergalę 3:2 iškovojusi Sevilijos ekipa pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją: per pastarąsias 21 rungtynes, skaičiuojant Ispanijos ir Europos lygos rezultatus, ji nesuklupo nė karto – 12 pergalių ir 9 lygiosios.   


Ypač šiuo triumfu džiaugėsi „Sevilla“ gynėjas Jesusas Navasas. Jam tai buvo trečia iškovota Europos taurė su šiuo Ispanijos klubu. Anksčiau jis taurę laikė 2006 ir 2007 metais.

Europos taurę Sevilijos futbolininkai laimėjo ir 2014-2016 metais, tačiau J. Navasas tuo metu rungtyniavo „Manchester City“ ekipoje.  








Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder