Ieško baseino gelbėjimo būdų

Ieško baseino gelbėjimo būdų

Vis garsiau kalbama, kad kasmet rugsėjo viduryje duris atverdavęs Klaipėdos valstybinės kolegijos baseinas, esantis Gulbių gatvėje, bus uždarytas visiems laikams. [CITATA] Visgi maža viltis išsaugoti ilgus metus klaipėdiečius džiuginusį baseiną yra - dėl šio reikalo sujudinta ne tik uostamiesčio, bet ir centrinė valdžia.

Praėjusį trečiadienį Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas kartu su laikinai Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pareigas einančia Gražina Markvaldiene lankėsi Vilniuje bei kalbėjosi su Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos plaukimo federacijos atstovais, premjero patarėju sporto klausimais Vytautu Janušaičiu.

IŠEITIS. Kaip galimybė vėl atgaivinti vadinamąjį "Dinamo" baseiną regima viešoji įstaiga, kuri valdytų tik šį objektą. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Diskutavome įvairius būdus, kaip būtų galima išsaugoti minėtąjį Klaipėdos baseiną. Mums pateikė įvairių pavyzdžių, kaip puikiai su baseinais tvarkosi kitų Lietuvos miestų atstovai. Štai Kauno "Girstučio" baseinas net vasarą dirba pelningai. Vien per liepą ir rugpjūtį jų pajamos siekė net 190 tūkstančių litų. O Klaipėdos valstybinės kolegijos baseinas per visus metus surinko vos 120 tūkstančių litų. Mano duomenimis, ir Kauno kolegijos baseinas, esantis Mastaičiuose, kasmet uždirba pelno. Pelningai dirba ir Anykščių baseinas. Tai galbūt Klaipėdoje prastai dirba vadybininkai? Galbūt valandos pasiplaukiojimo kaina turėtų būti ne 17, o, tarkime, 7 litai, ir per valandą plaukiotų ne 1-2, o 10-20 žmonių? Galbūt būtų galima padirbėti dėl abonementų prekybos su uosto įmonėmis ir kitomis kompanijomis, manau, kad atsirastų norinčiųjų paplaukioti. Tik reikia dirbti" - dėstė vicemeras.

Jis priminė, kad baseinas priklauso kolegijai, tad miestas į jos veiklą negali kištis, gali tik padėti finansiškai per įvairias sveikatingumo programas - t. y. pirkti paslaugas. Tai buvo daroma ir šiemet - nupirkta paslaugų už 20 tūkst. litų.

"Kiek paslaugų ir už kokias sumas pirktume kitąmet - derybų klausimas. Reikia sėsti prie stalo ir kalbėtis", - aiškino V. Čepas.

Tuo metu kolegijos atstovai sakė, kad keliasdešimt tūkstančių jų negelbėja.

"2012 metais patyrėme 735 tūkstančius nuostolių. Mums baseino išlaikymas - per sunki našta. Norėtume bendradarbiauti su operatoriais, kurie iš mūsų perimtų visą baseino administravimą ant savo pečių. Esame atviri pasiūlymams", - pabrėžė G. Markvaldienė.

Anot jos, gali būti, kad baseinas šiemet durų ir neatvers.

"Rugsėjį baseinas tikrai nedirbs, galbūt iki naujųjų metų ir pavyks ką nors sumąstyti, bet tai irgi klaustukas", - sakė kolegijos atstovė.

Pasak V. Čepo, minėto pasitarimo metu buvo pateikta analizė, kad renovuoti šį baseiną gali atsieiti 7,6 mln. litų.

"Miesto biudžete tokių lėšų nėra. Mums tai lyg akmuo po kaklu. Manau, kad renovuoti šio baseino neverta, jis dar galėtų veikti maždaug penkerius metus ir taip", - įsitikinęs V. Čepas.

Pasak jo, Vilniuje buvo pasiūlyta baseiną skelbti atskira nuo kolegijos viešąja įstaiga bei rasti tinkamą direktorių, kuris galėtų vykdyti veiklą.

"Švietimo ir mokslo ministerija tokiam reikalui žadėjo duoti lėšų, kad bent pradžioje būtų galima atsistoti ant kojų. Galbūt tai pavyktų padaryti iki 2014 metų", - svarstė Klaipėdos politikas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder