Į Savivaldybę - su prašymu išsaugoti dviračių treką

Į Savivaldybę - su prašymu išsaugoti dviračių treką

Tituluoti mūsų šalies dviratininkai kartu su Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) deda visas pastangas, kad Klaipėdos dviračių trekas, esantis Kretingos gatvėje, būtų išsaugotas šios sporto šakos plėtrai.

Garsūs Klaipėdos miesto dviratininkai, olimpiečiai Ramūnas Navardauskas ir Gediminas Bagdonas kartu su naujai išrinktu LDSF prezidentu klaipėdiečių Dariumi Levickiu ir iš Panevėžio atvykusia viena garsiausių šalies dviratininkių, Europos ir pasaulio čempione Simona Krupeckaite lankėsi Klaipėdos savivaldybėje ir miesto valdžios atstovams pristatė planą bei vizijas, kaip norėtų atnaujinti dviračių treką.

"Juk mūsų dviračių sporto meka arba dviračių sporto kultūra prasidėjo nuo Klaipėdos. Manau, kad Lietuvos pajūryje būtina išsaugoti dviračių treką", - pabrėžė D. Levickis.

Šįkart jis su savo komanda į Klaipėdos savivaldybę atkeliavo su konkrečiais planais - užsakė architektus, kurie paruošė vizualizaciją ir galimas treko atnaujinimo schemas.

D. Levickio teigimu, dabartinė dviračių treko būklė ir ten esanti infrastruktūra nebetinkami vykdyti sportinę veiklą.

"Mano nuomone, šioje vietoje turi atsirasti šiuolaikiškas, modernus kompleksas su atviru, olimpinius standartus atitinkančiu treku, BMX trasa ir, aišku, pastatas su dviračių parduotuve-dirbtuvėmis, sporto ir treniruoklių sale, techninėmis, gyvenamosiomis patalpomis, virtuve-algykla. Taip pat, mano nuomone, galėtų būti įkurtas vaikų popamokinės veiklos centras, kur vaikai galėtų ne tik sportuoti, lankyti treniruotes, bet ir atlikti namų darbus, būti prižiūrėti pedagogų. Nes, pavyzdžiui, vaikai BMX treniruotes pradeda lankyti nuo kelerių metukų. Kompleksas turėtų būti pritaikytas ir neįgaliems žmonėms, treke būtų puikios galimybės treniruotis dviratininkams su spec. vežimėliais. Trumpai tariant, mano siekis yra, kad Lietuva turėtų bent vieną dviratininkams pritaikytą sporto kompleksą, o Klaipėda tam yra unikali. Net neabejoju, kad į Klaipėdą atvyktų stovyklauti užsienio šalių dviratininkai - iš Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos... Čia visi važiuos treniruotis, tą galiu garantuoti. Klaipėda vėl taptų Lietuvos dviračių sporto centru, kaip tai buvo prieš kelis dešimtmečius", - pabrėžė D. Levickis.

Jis teigė, kad dėl šios idėjos įgyvendinimo pagalbos kreipsis ir į Tarptautinę dviračių sporto sąjungą, ir į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, ir į Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, taip pat intensyviai kalbasi ir su verslo atstovais bei sulaukė jų palaikymo.

INICIATYVUMAS. Darius Levickis, birželio mėnesį pradėjęs vadovauti Lietuvos dviračių sporto federacijai, ėmėsi veiksmų Klaipėdos dviračių trekui atgaivinti. Tomo GAUBIO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder