Į Olimpinę dieną - per sporto federacijas

Į Olimpinę dieną - per sporto federacijas

Iki vieno didžiausių šių metų Klaipėdos sporto renginio - Olimpinės dienos šventės - liko mažiau nei trys mėnesiai. Birželio 1 dieną į Klaipėdą turėtų sugužėti kelios dešimtys tūkstančių dalyvių ir žiūrovų. Visi norintieji galės išbandyti per 100 skirtingų sporto rungčių, tad uostamiesčio sporto bendruomenė raginama aktyviai įsilieti į šį procesą.

"Sporto bendruomenės labai prašau birželio 1 dieną pasižymėti savo kalendoriuje", - ragino Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Tikisi klaipėdiečių aktyvumo

"Tai nėra vien tik olimpinių sporto šakų šventė. Ši šventė skirta tiek dideliems, tiek mažiems, jauniems ir vyresniems, skatinti visų fizinį aktyvumą, supažindinti su sporto veiklomis. Klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus puiki proga išeiti iš namų, o sporto šakoms proga prisistatyti, parodyti ir supažindinti su savo sporto šaka. Kviečiame pagalvoti, kokiais būdais (užduotimis ar rungtimis) jūsų sporto šaka galėtų būti išbandoma dalyvių Olimpinės dienos renginio metu.

Pralaidumas turi būti didelis. Turi būti sudaromos alternatyvios galimybės žmogui pamėginti bent kažkokį jūsų sporto šakos elementą. Už pabandymą dalyviai rinks atžymas į dalyvio pasą, taigi svarbu turėti kelias alternatyvas, kurios padėtų išvengti eilių", - laiške, adresuotame sporto bendruomenei, rašė R. Rumšienė.

Ji pabrėžė, kad sporto organizacijos, norinčios pristatyti savo sporto šaką Olimpinės dienos renginyje, turi kreiptis į atstovaujamos sporto šakos Lietuvos federaciją.

"Ji nuspręs ir paskirs Klaipėdos miesto sporto organizaciją galėsiančią atstovauti sporto šakai renginyje. Jei yra labai didelė iniciatyva ir noras sudalyvauti, prisistatyti ne tik sporto šakai, bet ir miesto klubui, galbūt net rasti potencialių sportininkų, prašome susisiekti ir aptarti detales su Olimpinės dienos sporto programos koordinatore Sandra Valančauskaite. Jos elektroninis paštas: [email protected], mob. tel.: +37065936236", - informavo R. Rumšienė.

Suburta darbo grupė

Jau anksčiau rašėme, kad Olimpinės dienos šventė bus organizuojama Klaipėdos centre, palei Danės upės krantinę, Teatro ir Atgimimo aikštėse bei Melnragės pajūrio ruože. Čia įsikurs ìštisas aktyvaus laisvalaikio ir sporto miestelis.

Olimpinės dienos organizatoriai - Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Olimpinės dienos šventei organizuoti yra suburta darbo grupė, kurią sudaro Klaipėdos savivaldybės administracijos ir įvairių sporto šakų atstovai, taip pat Lietuvos olimpinio fondo (LOF) atstovai. Jau vyko keli posėdžiai, o artimiausias darbo grupės posėdis planuojamas kovo 15 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder