Į Klaipėdą atkeliavo ypatingi kovos menai

Į Klaipėdą atkeliavo ypatingi kovos menai

Į Klaipėdą atvykęs Pasaulinės bakdol-kuksando federacijos prezidentas Jin Mok klaipėdiečiams padovanojo išskirtinę galimybę susipažinti su kovos menu, kuris kartu padeda lavinti ne tik kūną, bet ir nuraminti savo sielą.

Praėjusią savaitę kuksando meistrai iš Pietų Korėjos susitiko su bene 20 kuksando praktikuojančių klaipėdiečių. Į Klaipėdą atvyko J. Mok kartu su 6 kuksando meistrais, dalis jų šį mokymą praktikuoja kone 40 metų. Susitikimas įvyko uostamiesčio Nacionaliniame kuksando centre. Čia jie parodė kovos menų meistriškumą ir sveikatą stiprinančius pratimus.

J. Mok pasakojo, kad jo tėvas dar prieš 50 metų pirmasis pradėjo mokyti visuomenę kuksando. Iki to laiko esą tai buvo slaptas mokymas, kurį tėvai savo vaikams perduodavo iš kartos į kartą tūkstančius metų.

"Kuksando yra apie tai, kaip žmogus gali gerai jaustis. Tai reiškia, kad jam reikia praktikuotis ir atrasti kūno, proto energiją, ją lavinti", - "Vakarų ekspresui" sakė kuksando meistras J. Mok.

Teigiama, kad kuksando - tai kūno lavinimo pratimų, specialaus kvėpavimo, meditacijos ir kovos menų sistema. Kuksando esą moko derinti kvėpavimą ir judesį, valdyti gyvybės energiją, įveikti stresą ir lavinti fizinį kūną.

"Tai nėra ta reali kova, kai žmogus kovoja su kitu žmogumi. Tai yra kovos menų judesiai: žingsniai, rankų mostai, smūgiai, lavinantys ir fizinę būklę, ir įkvepiantys žmogui vidinės energijos", - paaiškino į "Vakarų ekspreso" redakciją kartu su kovos meistrais ir J. Mok atvykęs Algirdas Kumža.

Jis dėstė, kad per kuksando pratybas žmogus maksimaliai atsipalaiduoja, o taisyklingai kvėpuojant sustiprinama gyvybės energija, sumažėja patiriamas emocinis skausmas, tai neva net gali išspręsti nemigos problemą.

"Negalima sakyti, kad jie vienuoliai, kurie sėdi užsidarę ir dirba. Tai - mokslininkai ir išminčiai", - apie kuksando meistrus sakė A. Kumža.

Jis pasakojo, kad su meistru J. Mok susipažino prieš 15 metų Tibeto kalnuose. "Jis mano žmonai parodė tą mokymą ir mes supratome, kad tai mums padeda. Be to, šios veiklos mus prašė pamokyti ir kiti žmonės, tad įsitraukėme į tai", - prisiminė jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder