"Heat" sirgalius padavė "Spurs" klubą į teismą už žaidėjų tausojimą

"Heat" sirgalius padavė "Spurs" klubą į teismą už žaidėjų tausojimą

Lapkritį NBA arenose įvykęs incidentas, kai San Antonijaus „Spurs“ klubas prieš mačą su Majamio „Heat“ nusprendė leisti pailsėti keturiems savo lyderiams, toliau kursto aistras.

Majamyje gyvenantis ir „Heat“ ekipą palaikantis advokatas Larry McGuinnessas iškėlė „Spurs“ klubui ieškinį, teigdamas, kad San Antonijaus komandos strategas Greggas Popovichius, leisdamas keturiems ekipos lyderiams pailsėti, pažeidė Floridos konkurencingumo ir sąžiningos elgsenos įstatymus.

McGuinnessas savo ieškinyje tvirtina pirkęs geresnės klasės bilietą į rungtynes, tačiau neišvydęs taip lauktų ryškiausių „Spurs“ komandos žvaigždžių ir dėl to patyręs finansinių nuostolių.

„Tai buvo labai panašu į apsilankymą „Morton Steakhouse“ restorane, sumokėtus 63 JAV dolerius už didelį steiką, tačiau gavus tik nedidelį kepsnį“, – aiškino teisininkas.

Prieš daugybę sirgalių diskusijų sukėlusį lapkričio 29 d. vykusį mačą su „Heat“ ekipa „Spurs“ strategas nusprendė išsiųsti namo komandos lyderius Timą Duncaną, Tony Parkerį, Manu Ginobilį ir Danny Greeną.

Popovichius savo sprendimą tuomet aiškino itin dideliu patyrusiems žaidėjams tenkančiu krūviu – jie per devynias dienas turėjo sužaisti 6 mačus.

Vis dėlto toks paaiškinimas NBA komisaro Davido Sterno nesužavėjo ir jis už „lygos interesų pažeidimą“ San Antonijaus klubui skyrė 250 tūkst. JAV dolerių baudą. Oficialioje NBA svetainėje su tokiu NBA komisaro sprendimu nesutiko per 60 proc. iš 40 tūkst. apklausoje dalyvavusių sirgalių.

Kokio dydžio ieškinį sirgalius pateikė San Antonijaus klubui, nepranešama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder