"Gintarinėje jūrmylėje" - per 800 dalyvių

"Gintarinėje jūrmylėje" - per 800 dalyvių

Jau ateinantį šeštadienį unikaliame gamtos kampelyje - Smiltynėje vyks septynioliktosios tarptautinės bėgimo varžybos "Gintarinė jūrmylė". Jų pradžią tradiciškai paskelbs patrankos šūvis. Šiemet dalyvaus daugiau nei 800 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

"Gintarinės jūrmylės" bėgimo atidarymas Smiltynėje planuojamas šeštadienį 12 val. 35 min.

Vyrai bandys įveikti 6, moterys - 3 jūrmylių trasą, vaikai bėgs 0,5-1, veteranai - 1 jūrmylės atstumą (1 jūrmylė - 1852 metrai).

3 ir 6 jūrmylių čempionų vardai, kaip ir kasmet, bus įamžinti 6 tonas sveriančiame atminimo akmenyje, esančiame šalia Smiltynės sveikatos ir sporto bazės. Šis akmuo marių dugne buvo aptiktas ir ištrauktas gilinant uosto akvatoriją.

[CITATA]

Jau trečius metus vyks ir verslo įmonių komandų estafetinis bėgimas.

Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas Virginijus Jurgelevičius akcentavo, kad nuo įvairių bėgimo entuziastams ir profesionalams skirtų renginių 2001 m. pradėta rengti "Gintarinė jūrmylė" skiriasi savo jūrine tematika.

"Tai išduoda pavadinimas ir specifika. Distancijos ilgiai matuojami jūrinėmis myliomis, nugalėtojų pavardės iškalamos ant iš marių dugno iškelto akmens paviršiaus, pagrindiniai rėmėjai yra uosto įmonės. Į patį renginį ateina kapitonai, Karinių jūrų pajėgų orkestras. Net ir bėgimo vieta, Smiltynė, taip pat ypatinga - renginio dalyviai į ją turi keliauti keltu", - sakė V. Jurgelevičius.

Jo nuomone, "Gintarinė jūrmylė" - vienas svarbiausių bėgimo renginių mieste.

"Patys pirmieji organizatoriai išsikėlė tikslą, kad tai bus šimtmečio renginys, norime jį rengti šimtą metų. Manau, kad jau dabar "Gintarinė jūrmylė" tampa istorija - vyksta graži sinergija, bendradarbiauja miestas, uostas, kariuomenė - visi bendromis jėgomis kuriame šį renginį", - kalbėjo V. Jurgelevičius.

Per 17 metų sportinis bėgimo formatas nelabai pasikeitė, bet pats renginys užaugo. Pirmaisiais metais jame dalyvavo 60 bėgikų, pastaraisiais susirenka apie 800.

"Šis bėgimas turi gerą vardą, yra populiarus ir laukiamas", - apibendrino V. Jurgelevičius.

Šiemet trijų jūrmylių bėgime dalyvaus ir žinomi sportininkai: Lietuvos čempionė Monika Juodeškaitė, Anna Kuznetcova iš Rusijos bei baltarusė Aliona Barisenka, o šešių jūrmylių bėgime rungsis lietuvis Justinas Beržanskis bei Sergejus Platonovas iš Baltarusijos.

Lietingi pastarųjų dienų orai, anot organizatorių, - ne bėda.

"Patyrę bėgikai treniruojasi įvairiomis oro sąlygomis, jie pripratę prie visko", - teigė organizatoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder