Futbolo mokykla kyla, tačiau atsiliekama nuo grafiko

Futbolo mokykla kyla, tačiau atsiliekama nuo grafiko

Klaipėdos futbolo mokyklos statybas planuojama baigti iki 2021 metų sausio mėnesio, tačiau neatmetama galimybė, kad darbai gali ir šiek tiek ir užsitęsti.

"Dar yra spręstinų klausimų, išlenda papildomų darbų, neaiškumų su sporto salių apdaila, tikslinami laiptinių sprendiniai. Patalpų naudotojai teikia savo pagerinimo siūlymus, atsižvelgiame į juos ir sprendiniai truputį koreguojami", - po pasivaikščiojimo po statybvietę su Klaipėdos valdžios atstovais kalbėjo statybų rangovo AB "Panevėžio statybos trestas" filialo "Klaipstata" direktorius Rimantas Skarbalius.

Jis pabrėžė, kad jau yra įrengtas stadiono apšvietimas, pradėta kloti danga, liko įrengti tribūnų stogą, sumontuoti kėdutes.

Pasiteiravus, ar nėra atsiliekama nuo statybų grafiko, R. Skarbalius atsakė: "Vejamės grafiką. Apie 20 procentų atsiliekame. Dėsime visas pastangas, kad pasivytume grafiką. Šiek tiek sutrukdė ir koronavirusas, vienas statybų vadovas buvo dviem mėnesiams "iškritęs" iš darbo. Buvo ir tiekimo problemų, kaip ir visoje Lietuvoje. Pinigine išraiška liko 30-40 proc. darbų".

Statybas apžiūrėjęs Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis akcentavo, kad nėra statybų ekspertas, bet tai, ką pamatė, paliko gana gerą įspūdį.

"Matome, kad jau yra padaryta daug darbų. Kai bus baigtos statybos, labai pagerins vaikų ugdymo ugdymą ir tam tikras jaunimo erdves. Čia bus galima organizuoti ir aukšto lygio sporto varžybas, ir stovyklas. Panašių mega objektų Klaipėdai reikia daugiau", - kalbėjo A. Cesiulis.

Kartu su juo išvažiuojamajame posėdyje dėl Futbolo mokyklos rangos darbų įvertinimo dalyvavo ir daugiau politikų - mero pavaduotas Arūnas Barbšys, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus atstovai, Savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas. Jie įdėmiai apžiūrėjo statybas ir tarėsi, ką dar reiktų patobulinti.

Statybų sutarties vertė - 11,3 mln. eurų, tačiau, jei bus atliekama ir papildomų darbų ar patobulinimų, kurie nėra įtraukti į projektą, suma gali šiek tiek išaugti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder