Futbolininkai prašo kompensacijų

Futbolininkai prašo kompensacijų

Lietuvos futbolo A lygos turnyrinės lentelės paskutinėje vietoje atsidūrusios FC "Klaipėda" ekipos atstovai uostamiesčio valdžios prašo papildomo finansavimo sezono pabaigai. Norima, kad būtų padengti 150 tūkstančių litų nuostoliai, kurie, anot futbolininkų, susidarė dėl apgailėtinos Klaipėdos miesto futbolo infrastruktūros.

"Dėl nuolatinių išvykų nusigręžė ir rėmėjai, ir žiūrovai. Daug savo lėšų išnaudojom nuomodamiesi Gargždų stadioną, - pabrėžė FC "Klaipėda" komandos atstovas, Klaipėdos futbolo sąjungos prezidentas Raimondas Beliauskas.  - Skubūs sprendimai - būtini. Argi normalu, kad iki pat birželio pradžios turėjome rungtyniauti tik išvykose, kadangi mūsų centrinio stadiono veja buvo apgailėtina? Kaip Klaipėdos komandos gali prisitraukti žiūrovų, rėmėjų, kuomet savo mieste nėra matomi? Tai absurdas, - teigė R. Beliauskas. - Mūsų istorija rodo, kad žiūrovų turėjome, tačiau viską sužlugdė apgailėtina infrastruktūros situacija. Mus tai pražudė, žaidėjams dingo entuziazmas ir pasipylė pralaimėjimai. Nebėra ko laukti, reikia gelbėti Klaipėdos futbolą, priimti ryžtingus sprendimus", - ne kartą viešai žiniaskaidai buvo kalbėjęs R. Beliauskas.  

Oficialiame rašte, kurį R. Beliauskas pateikė Finansų ir ekonomikos komitetui, rašoma:  
"Neįvykdyta pagrindinė miesto reprezentacinių klubų rėmimo funkcija - suteikti nemokamas sąlygas klubui treniruotis bei žaisti savame mieste. Klubas tai galėjo padaryti bei žaisti namie tik birželio 10 dieną, kai jau buvo prasidėjęs Lietuvos A lygos futbolo pirmenybių antras ratas (sezonas prasidėjo kovo 13 dieną, - Aut. past.). Susiklosčius tokioms aplinkybėms, klubas ne tik turėjo neplanuotų išlaidų dėl varžybų bei treniruočių, bet ir prarado planuotas pajamas iš žiūrovų bei rėmėjų, negalėjo reklamuoti savo partnerių stendų stadione, tad prarado ir reklamos pajamas. Liko nesumokėtas startinis mokestis LFF už dalyvavimą varžybose 70 000 Lt. Tad bendras minusas sudaro apie 15 0000 Lt. Futbolas, kaip prioritetinė sporto šaka mieste buvo sužlugdyta, o pasekmės jaučiamos iki dabar", - rašte savo mintis dėstė R. Beliauskas.

Finansų ir ekonomikos komitete buvo konstatuota, jog tokių lėšų rasti - itin sunki ir nelabai įtikėtina užduotis, tačiau savivaldybės administracijos bus prašoma pateikti išvadas dėl susidariusios padėties.

Neoficialiomis žiniomis, lėšų sezono pabaigtuvėms, tačiau ne iš savivaldybės, o per Klaipėdos miesto ir apskrities federaciją prašo ir ne pačius geriausius laikus išgyvenantis Klaipėdos "Atlantas".

Nors abu klubai yra ant bankroto ribos, tačiau neatsižada savo planų kitam sezonui susijungti į vieną komandą.

"Reikalai po truputį juda į priekį. Viską dėliojamės, nėra taip paprasta paimti vieną akimirką ir susijungti. Yra daug įvairių darbinių klausimų", - sakė R. Beliauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder