FC "Klaipėda" ketina žaisti II lygoje

FC "Klaipėda" ketina žaisti II lygoje

FC "Klaipėda" futbolo klubo atstovai ir rėmėjai dar kartą bandė įtikinti uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, jog verta prisidėti prie miesto futbolo gaivinimo. Klaipėdos miesto vadovas raginamas tapti naujai buriamos komandos garbės prezidentu, o Klaipėdos savivaldybė - klubo dalininke.

Tokias mintis išreiškė antradienį pas V. Grubliauską apsilankę Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Antanas Adomynas, Klaipėdos futbolo sąjungos prezidentas Raimondas Beliauskas, VšĮ "Klaipėdos futbolas" direktorius Silverijus Puotkalis ir klubo rėmėjai: Arūnas Šuika bei Linas Skarbalius.

Jie daro visus žingsnius, jog naujoji komanda startuotų dar šį sezoną. Tiesa, planai iš pradžių nėra grandioziniai - naujoji komanda savo gyvavimą pradėtų nuo II lygos pirmenybių. Jų pradžia - gegužės mėnesį.

Iš pradžių buvo svarstoma komandą pavadinti "Klaipėdos granitas", tačiau komandos pavadinimas gali likti ir FC "Klaipėda". Šiuo klausimu galutinai dar nėra apsispręsta.
Naujosios komandos treneriu ketinama paskirti futbolo mokyklos trenerį Rimantą Vilavičių.

Dar praėjusios sausio pabaigoje jis lankėsi pas merą ir pateikė detalią komandos viziją, planus iki 2017 metų, galimus kaštus, finansavimo šaltinius ir net galimų žaidėjų pavardes.

"Tarp jų daugiausiai 17-18 metų Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai. Žinoma, neišsiverstume ir be kelių vyresnių žaidėjų. Turėtų būti jaunystės ir patirties derinys", - akcentavo A. Adomynas.

Pirmaisiais komandos gyvavimo metais reikėtų mažiausiai 150-200 tūkstančių litų, o vėliau šios sumos šoktelėtų keletą kartų.

"Reikia daugiau verslininkų, investicijų, norėtųsi, kad prie to prisidėtų ir miestas. Dėl sporto bazės problemų nebus, kadangi II lygos komandai tinka ir futbolo mokyklos aikštė", - pabrėžė futbolo mokyklos direktorius.

V. Grubliauskas konkrečių pažadų dalinti nesiryžo, tačiau teigė, kad šią idėją tikrai palaiko.

"Po praėjusios sezono, kuris buvo, švelniai tariant, nesėkmingas, jums ir verslininkams teks įrodinėti, kad verta į jus investuoti. Būkime atviri, Klaipėdos futbolas, trypčiojantis vietoje, nesudaro prielaidų to daryti. Tačiau mums reikia visiems sutelkti pajėgas ir kelti Klaipėdos futbolą iš pelenų", - nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo Klaipėdos meras.
Verslininkas A. Šuika pabrėžė, jog norint atgaivinti mieste futbolą, būtina aiški miesto pozicija.

"Miesto šeimininkas turėtų griežtai apsispręsti, pasakyti savo taisykles, savo vizijas, modelį. Kitu atveju, futbolo situacija mieste negėrės, o tiesiog blaškysimės ir tiek. Jei norime tikros klaipėdiečių komandos, kuri ateityje galėtų reprezentuoti miestą, turime visi prisidėti ir palaikyti, - kalbėjo A. Šuika.

- Ir verslininkai ne kartą neformaliuose pokalbiuose pabrėžė, jog komandą rems tuo atveju, jei ir miestas solidžiau prisidės", - pridūrė jis.  

V. Grubliauskas apgailestavo, kad dar pernai nepavyko Klaipėdos "Atlantui" ir FC "Klaipėda" ekipoms susijungti.

"Klaipėda dviejų komandų išlaikyti nėra pajėgi. Miesto ateities vizija - viena reprezentacinė futbolo komanda. Apmaudu, kad nepavyko susijungti. Dabar situacija labai keista: juk miestas negali vieną komandą remti, o į kitą žvelgti pro pirštus. Kaip ir tėvas negali vieną sūnų mylėti, o kito - ne. Teks mums gerokai pasukti galvas", - sakė V. Grubliauskas.  

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder