Europos iššūkio taurės varžybose - pergalė!

Europos iššūkio taurės varžybose - pergalė!

Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Europos iššūkio taurės antrajame etape šeštadienį savo žiūrovų akivaizdoje 27:22 (14:9) palaužė Zaporožės ZTR ekipą iš Ukrainos.

Likus žaisti 13 minučių „Dragūno“ rankininkai turėjo dviženklę persvarą – 24:14, bet ZTR iki mačo pabaigos pavyko savo deficitą sumažinti perpus.

“Dragūną” į priekį vedė Benas Petreikis, pelnęs 7 įvarčius, 6 įvarčius pridėjo Jonas Truchanovičius, 5 – Gražvydas Juška, po 3 – Karolis Stropus ir Edvinas Vorobjovas, 2 – Tadas Stankevičius, 1 – Gediminas Vaitkus.



Fantastiškas rungtynes sužaidė "Dragūno" vartininkas Aistis Pežemeckas. Jis daugybę kartų apsaugojo Klaipėdos ekipos vartus, kuomet jau atrodė, kad įvartis - šimtaprocentinis.

Ukrainiečių komandai 8 įvarčius pelnė Aleksejus Gančevas, 6 – Maksimas Karamiševas, 3 – Dmytro Turčenko, 2 – Levgenas Konstantinovas, po 1 – Olegas Zotovas, Ivanas Proninas ir Michailas Krivčikovas.       



"Reikia pripažinti, kad mums šiandien sekėsi. Fortūna buvo mūsų pusėje. Vyrai kovojo iš širdies, atidavė visas jėgas. Kai taip žaidi, galima įveikti ir už save gerokai stipresnes komandas", - iškart po dvikovos sakė "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

Jis buvo pakiliai nusiteikęs ir džiaugėsi pergale.   

“Nuotaikos – puikios. Tai labai svarbi pergalė. Įveikti tokio lygio priešininkus – puikus pasiekimas. Bandysime tai pakartoti ir išvykos rungtynėse, nors bus labai sunku. Galėjo būti ir didesnis skirtumas, tačiau svarbu, kad pergalė. Ukrainiečiai pabaigoje įjungė antrą pavarą ir sumažino skirtumą", – sakė jis.



Zaporožės ZTR komandos strategas Večeslavas Gidušenko po varžybų buvo ne itin kalbus, tačiau davė suprasti, kad namuose jie tikisi "Dragūną" įveikti ir patekti į kitą Europos Iššūkio taurės etapą.

"Neslėpsiu, esu nusivylęs. "Dragūnas" mus nustebino. Tikėjomės visai kitokio žaidimo. Turėjome bėdų tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, kad Ukrainoje bus visai kitaip. Turime savaitę laiko išstudijuoti varžovus ir pasiruošti. Viskas spręsis Ukrainoje, liūdėti ar džiūgauti dar anksti", - kalbėjo ukrainietis.

Atsakomoji dvikova Ukrainoje vyks gruodžio 1 dieną.

ZTR klubas – daugkartinis Ukrainos čempionas, ne kartą kovojęs Europos Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

„Visų pirma, tai profesionali komanda. Šios komandos žaidėjai gyvena iš sportininko atlyginimo. Jų pagrindinė veikla – sportas, o kiti rūpesčiai – antrarūšiai. Mes to leisti sau negalime: dauguma mūsų žaidėjų ir dirba savo darbus, ir studijuoja, ir dar sportuoja. Ukrainiečiai turi labai gilias rankinio tradicijas, puikią rankinio mokyklą. Tai pajėgi komanda, savo gretose turinti tris Ukrainos rinktinės žaidėjus“, – prieš rungtynes „Vakarų ekspresui“ apie varžvų jėgą kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Prieš kovą apie pergalę jis kalbėjo atsargiai: „Nugalėti galime. Jokiu būdu neturime žengti į aikštelę mąstydami, jog pralaimėsime. ZTR komanda – įveikiama. Pažadu, kad su Zaporožės ekipa grumsimės iš širdies, jei reikės kausimės net keliais visas 60 minučių. Jei nepavyks laimėti – smerkite, tačiau tikrai galiu pažadėti, kad dėl pergalės darysime viską. Reikia nugalėti namuose, nes išvykoje įveikti varžovus bus sudėtingiau.“

– Jei pavyktų nugalėti ukrainiečius, kas lauktų toliau?

„Tuomet būtų traukiami burtai ir paaiškėtų kitas varžovas. Noriu pabrėžti, kad mes šiose varžybose giname ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos garbę. Esame vienintelė Lietuvos vyrų rankinio komanda, kuri šiemet atstovauja Lietuvos rankiniui Europos Iššūkio taurės varžybose, nors mūsų finansinės galimybės tai daryti nelabai leidžia“, – „Vakarų ekspresui“ sakė A.Juškėnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder