Ekomaratone rungtyniavo ir žmonės, ir šunys

Ekomaratone rungtyniavo ir žmonės, ir šunys

Pirmą kartą Klaipėdoje vykusio ekomaratono dalyvių neišgąsdino vėjuotas oras ir lietus: šeštadienį į Melnragės trasą išbėgo 86 dalyviai ne tik iš uostamiesčio, bet ir Kauno, Šiaulių, Gargždų, Kretingos miestų.

Ekomaratone rungtyniavo ir žmonės, ir jų keturkojai augintiniai. Kai kurie sveikos gyvensenos mylėtojai į trasą išsirengė pasiėmę šiuo metu ypač populiariausias šiaurietiško vaikščiojimo lazdas.

Unikalaus bėgimo taisyklės, kuriose svarbiausiu principu išliko pats dalyvavimas, o ne varžymasis, leido lanksčiai pasirinkti distanciją: kiekvienas bėgo tiek, kiek leido fizinis pasirengimas ir noras. Skirtingą nuo kitų bėgimų ypatingą atmosferą kūrė ir gana sudėtinga, įvairių kliūčių kupina trasa: siauri takeliai, šakos, šaknys, išarti keliukai. Liūtis ir vėją žadėjęs dangus šįkart bėgikų pagailėjo: tik finišavus paskutiniajam, tekštelėjo pirmieji lietaus lašai.

Pirmajame ekomaratone dalyvavo ne tik bėgikai mėgėjai, bet ir profesionalai, tarp kurių – daugkartinė čempionė klaipėdietė Gytė Norgilienė, 100 maratonų įveikęs Vidas Trotilas iš Kauno, pasaulio čempionate Gibraltare 50 vietą pelnęs Ruslanas Seitkalijevas iš Vilkyčių.

Melnragėje startavusiam ir 4,2 km ratą prabėgusiam jauniausiam ekomaratono dalyviui Nojui Skiručiui buvo vos septyneri metai, vyriausiam – Danieliui Dalgiui – 70 metų, kuris 21 km distanciją įveikė per 2:11:10 val.

Populiariausia distancija, kurioje varžėsi daugiausiai dalyvių buvo du ir trys ratai po 4,2 km. Pilną maratono distanciją – 42,195 km įveikė 7 ekomaratono dalyviai. Pirmasis atbėgo Kauno BMK klubo atstovas Vidas Trotilas, olimpinę distanciją įveikęs per 2:51: 57 val. Nuo jo šiek tiek atsiliko Gargždų „Ritmo“ atstovas Valerijus Pontežis, trasoje užtrukęs 3:06:27 val. Per 3:09:41 val. atbėgo ir buvo trečias klaipėdietis Kostas Zenov.

Renginyje dalyvavę bėgikai džiaugėsi, sulaukę Lietuvoje dar vienos galimybės prabėgti 42,195 km maratono distanciją ir gyrė klaipėdiečių iniciatyvą. „Lietuvoje per mažai maratonų. Kad galėtumėme juose dalyvauti, važiuojame į Latviją, Lenkiją, Angliją ir kitas šalis“,- sakė jie, teigiamai įvertinę ir trasos unikalumą bei pažadėję aktyviai dalyvauti kituose ekomaratono bėgimuose.

Pasak renginio iniciatoriaus, Klaipėdos bėgikų klubo „Maratonas“ vadovo Romo Beržinsko, jau aišku, kad pirmą kartą surengtas ekomaratonas taps tradicija ir bus organizuojamas rudenį bei pavasarį. Išliks ir svarbiausias ekomaratono principas – kontrolinė treniruotė su pačiu savimi, o ne su varžovais. Tai galbūt padrąsins bėgti ir tuos, kurie ik šiol nedrįso, taip pajaučiant šios fizinės veiklos malonumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder