Eglė Vaitkutė - vėl planetos čempionė!

Eglė Vaitkutė - vėl planetos čempionė!

Šilutės policijos tyrėja Eglė Vaitkutė per savo sportinę karjerą jau aštuntąjį kartą sudrebino pasaulį - Brazilijoje, San Paulo mieste, vykusiose planetos rankų lenkimo pirmenybėse neturėjo lygių. Lietuvos vardas skambėjo tarp daugiau nei 1000 atletų iš 42 skirtingų pasaulio šalių.

E. Vaitkutė neturėjo lygių tarp suaugusiųjų svorio per 80 kg tiek dešinės, tiek kairės rankos varžybose.

Ši šilutiškė, treniruojama Aleksandro Pancerovo, taip pat aštuonis kartus yra tapusi Europos čempione bei daugiau nei 10 metų rankų lenkimo varžybose lyderiauja Lietuvoje.

I. Laivitei - bronza

Taip pat Brazilijoje vykusiame pasaulio čempionate maloniai nustebino skuodiškė Indrė Laivitė. Trenerio Rimanto Liubino auklėtinė svorio iki 70 kg dešinės rankos varžybose iškovojo bronzos medalį, o kairės rankos rungtyje liko penkta.

Šiose pirmenybėse dar dalyvavęs druskininkietis Vidas Mikelionis (per 100 kg) taip pat buvo arti medalių - abejose rungtyse liko penktas.

Nors rankų lenkimas nėra įtrauktas į olimpinių sporto šakų sąrašą, jo mėgėjų gausu visame pasaulyje ir tas populiarumas nuolat auga.

"Kyla varžybų meistriškumas, kaskart stebina vis galingesni dalyviai. Tempas šiose varžybose buvo greitas. Laiko poilsiui ar susipažinti su San Paulo miestu likdavo nedaug, teko susikoncentruoti tik į varžybas. Nuo pat pirmosios atvykimo dienos laukė griežtas tvarkaraštis", - pabrėžė Lietuvos tvirtarankiai.

Skambėjo šalies himnas

Lietuvos himnas Brazilijoje skambėjo net tris kartus - kaskart, kai tik merginos kopė ant pirmojo prizininkių pakylos laiptelio, skambėjo mūsų šalies patriotiniai žodžiai ir plevėsavo šalies trispalvė.

"Malonu ginti savo šalies spalvas. Tai tik dar labiau įkvepia pergalėms. Tai stovi ant pirmojo prizininkų pakilos laiptelio, apsigaubus Lietuvos vėliava, tai nepakartojamas ir žodžiais neapibūdinamas jausmas. Širdį užlieja džiaugsmo banga", - įspūdžiais dalijosi kone tituluočiausia Lietuvos rankų lenkikė E. Vaitkutė.

Į varžybas - iš savų lėšų

Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas, pats penkiolika kartų šalies rankų lenkimo čempionas klaipėdietis Vladas Kuizinas džiaugėsi rinktinės pasirodymu Brazilijoje.

"Mūsų rankų lenkikai varžybose rodė aukštą meistriškumo klasę ir psichologinį tvirtumą. Mes, atvykę iš mažos valstybės, keliose rungtyse sugebėjome nurungti net didžiųjų valstybių tvirtarankius, - kalbėjo jis.

- Iškovojome tris medalius. Tiesa, medalių skaičius galėjo būti dvigubai gausesnis - Vidui Mikelioniui labai nedaug pritrūko. Taip pat medalį kairės rankos varžybose pajėgi buvo iškovoti ir Indrė Laivitė. Esu patenkintas mūsų atstovų pasiekimais aukščiausio rango varžybose. Tik skaudu tai, kad, nepaisant nuolat iškovojamų aukštų vietų Europos ir pasaulio čempionatuose, valdžia anaiptol mūsų nelepina. Net nesugeba sportininkų pasveikinti ir apdovanoti. Bent diplomą ir gėlę įteiktų, tačiau nuolat liekame nuošalyje. Juk kiekvienas pasveikinimas ir šiltas žodis sportininkui - itin svarbus, pamalonina jų širdis. Atvirai pasakius, netikiu, kad kuris iš politikų pasveikins pasaulio pirmenybėse žibėjusias sportininkes. Man skaudu ne dėl savęs, o dėl sporto ateities. Su tokia politika toli nenukeliausime, jei geriausi sportininkai bus palikti nuošalyje, iš jų tyčiosis, tuomet Lietuva gali prarasti savo talentus. Net į svarbiausias varžybas, kad garsintume šalies vardą, esame priversti vykti iš savo lėšų. Tai tikras pasityčiojimas. Šį sportą nuolat populiariname, rūpinamės ir išgyvename tik savo entuziazmo ir rėmėjų dėka. Valdžiai rankų lenkimas visai nerūpi", - po pergalių pasaulio pirmenybėse apie apgailėtinas sąlygas priminė V. Kuizinas.

Klaipėdai - istorinis šansas

Lietuvos rankų lenkimo federacijos vadovas pasidžiaugė, jog kitąmet gegužės mėnesį Lietuvai yra patikėta teisė rengti Europos čempionatą, o 2014 metais - planetos pirmenybes.

"Tai vyks pirmą kartą istorijoje. Galime džiūgauti - įvykis neeilinis. Europos čempionatą organizuosime Druskininkuose, tai jau yra sutarta. O dėl pasaulio čempionato - kol kas nežinau. Gali būti, kad Vilniuje ar Druskininkuose. Aš, kaip klaipėdietis, labai norėčiau, kad planetos pirmenybes organizuotume Lietuvos uostamiestyje, tačiau vargu ar Klaipėdos valdžia prisidės prie tokio rango varžybų organizavimo. Per savo praktiką pastebėjau, kad Klaipėdos valdžia į rankų lenkimą yra tiesiog nusispjovusi. Kartais susidaro įspūdis, kad jiems sportas - lyg šuniui penkta koja. Tikriausiai pagalbos teks kreiptis į kitų miestų atstovus", - nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo V. Kuizinas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder