Dviračių lenktynėse "Auksinės kopos" triumfavo lenkai

Dviračių lenktynėse "Auksinės kopos" triumfavo lenkai

Sekmadienį baigėsi 8-osios tarptautinės dviratininkų lenktynės "Auksinės kopos". Paskutinis jų etapas vyko centrinėse miesto gatvėse.

Ketvirtąjį etapą laimėjo lenkas Mateuš Trepkowski. Jis taip pat pripažintas geriausiu lenktynių dviratininku, bei gavo "kalnų karaliaus" prizą. Lenkams atiteko ir komandos nugalėtojos prizas - į geriausiųjų dešimtuką išrinkti keturi šios šalies sportininkai, trys iš jų užėmė visą nugalėtojų pakylą.

Šiemet į dešimtuką pateko tik vienas lietuvis - Paulius Šiškevičius (10 vieta).

"Mūsiškių komanda sukomplektuota paskutiniu momentu, komandos nariai - iš įvairių miestų, be to, keičiasi kartos", - taip ne patį geriausią Lietuvos atstovų pasirodymą komentavo vienas iš lenktynių organizatorių, Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

Aktyviausiu keturių dienų lenktynių dviratininku pripažintas estas Raim Mikele, geriausiai iš klaipėdiečių pasirodė Tautvydas Venckus. Visi laureatai buvo apdovanoti taurėmis ir rėmėjų prizais.

Šiųmetinių lenktynių prizinis fondas iš viso siekė apie 20 tūkst. litų.

Lenktynės ketvirtadienį prasidėjo Šiaurės prospekte - ten vyko prologo etapas, penktadienį dalyviai lenktyniavo trasoje Klaipėda–Nida, šeštadienį - Klaipėda–Palanga–Kretinga–Klaipėda, o sekmadienį lenktynės vyko Liepų, Trilapio, S. Daukanto ir Herkaus Manto gatvėmis.

Iš viso lenktynių dalyviai per keturias dienas įveikė per 260 kilometrų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder