Devintą kartą iš eilės Italijos čempionais tapę „Juventus“ futbolininkai trenerį apipurškė putomis

Devintą kartą iš eilės Italijos čempionais tapę „Juventus“ futbolininkai trenerį apipurškė putomis

Turino „Juventus“ futbolininkai, Italijos čempionate likus sužaisti dviejų turų varžybas, užsitikrino šalies čempiono titulą.

36-ame ture „Juventus“ 2:0 nugalėjo „Sampdoria“ ekipą ir surinko 83 taškus. Artimiausią persekiotoją – Milano klubą „Inter“ – Turino komanda lenkia 7 taškais.

Italijos čempionu „Juventus“ tapo devintą kartą iš eilės. Iš viso šalies čempionatuose šis klubas triumfavo jau 36 sykius. Pagal šį rodiklį Turino ekipa pirmauja tarp visų Italijos klubų. Antroje vietoje – po 18 kartų stipriausiais Italijoje tapę „Milan“ ir „Inter“ klubai.

Turino komandos vyriausiasis treneris Maurizio Sarri Italijos čempionu tapo pirmą kartą. Specialistas prie komandos vairo stojo praėjusių metų birželį.

„Užeidamas į drabužinę žaidėjams pasakiau, kad jei jie laimėjo titulą su manimi, kuris iki tol niekada nieko nėra laimėjęs, vadinasi, jie išties yra geri“, - juokėsi M. Sarri.

Jo auklėtiniai originaliai pasveikino trenerį su iškovotu trofėjumi. Žaidėjai palaukė, kol strategas užeis į drabužinę ir tuomet iš balionėlių ant jo galvos pripurškė putų.

61-erių italų treneris tapo vyriausiu specialistu, iškovojusiu Italijos pirmenybių auksą. Iki šiol vyriausias pagal amžių specialistas, tapęs šalies čempionu, buvo Nilsas Liedholmas, 1983 metais triumfavęs su klubu „Roma“. Tąkart jam buvo 60 metų.

„Juventus“ ekipos žvaigždei 35-erių portugalui Cristiano Ronaldo tai yra antras iš eilės Italijos čempiono titulas.    


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder