Dešimtajame Dakaro ralio etape Benediktas Vanagas finišavo ant trijų ratų

Dešimtajame Dakaro ralio etape Benediktas Vanagas finišavo ant trijų ratų

Dešimtasis Dakaro ralio etapas įrodė du dalykus: pirmasis - sunkumai dar tikrai nesibaigė, antrasis - šių metų finišą Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas pasieks bet kokia kaina.

Antrojoje antradienio greičio ruožo dalyje pamestas galinis keleivio pusės ratas nesutrukdė „General Financing team Pitlane“ pabaigti distanciją. Ekipažas finišavo 15-as, bet dėl dar nežinomų priežasčių gautos baudos buvo nublokštas į 24-ąją vietą.

Sėkmingai įveikęs pirmąją greičio ruožo dalį, B. Vanagas džiaugėsi, kad automobilis veikia puikiai ir 14-oji vieta tarp 54 finišą vis dar bandančių pasiekti pilotų yra komfortabili ekipažo tempui: „Pirma greičio ruožo dalis buvo apie 240 kilometrų. Iš ties, buvo nemažai išdžiūvusių upių vagų, labai daug klampaus smėlio ir tokių pakankamai nemažų kopų. Iš esmės praėjo pakankamai neblogai, buvom vieną kartą užklimpę, plius vieną kartą keitėmės ratą“.

„Antroji greičio ruožo dalis buvo apie 130 kilometrų. Iš tiesų, pirmąją dalį važiavome labai tiksliai, viskas buvo neblogai, likus 75 kilometrams iki finišo pasigirdo priekyje garsas. Sustojom greitai pasižiūrėti, pasirodo kad plyšo priekinio pusašio guma. Rizikavome važiuoti iki pabaigos. Likus iki finišo penkiolikai kilometrų, dabar su Sebu pasitariau, jis pataisė mane truputėlį, anksčiau galvojau, kad aštuoniems kilometrams likus, išgirdome garsą gale, sustoję pamatėme, jog atplyšusi galinė svirtis ir realiai turime tik tris automobilio ratus, tai rizikavome važiuoti į finišą ir štai mes čia“, - apie laimingą istorijos pabaigą pasakoja B. Vanagas.

Finiše apžiūrėjus automobilį atidžiau, rasta ties tvirtinimo tašku nulūžusi apatinė svirtis. Toks gedimas itin iškreipė galinį ratą, o jam kliūnant už reljefo lūžo ir amortizatoriaus tvirtinimas bei viršutinės svirties varžtai, palikdami automobilį šlubčioti. Greitai priimtas rizikingas sprendimas atsipirko. Jo rezultatas - pirmas B. Vanago finišas ant trijų ratų ir aiškus pareiškimas, kad šiemet „General Financing team Pitlane“ Kordobos miesto arką pasieks bet kokia kaina.

Dešimtojo greičio ruožo finišas buvo šalia Beleno miestelio bivako, tad automobilis netrukus perduotas technikams, kurie turės sunkią naktį, bandydami automobilį tikrąja to žodžio prasme pastatyti ant visų ratų. Apžiūrėję apgadintus mazgus, komandos mechanikai spėjo, kad svirtis galėjo įtrūkti bet kada dienos metu, bet dėka minkštesnio reljefo laikytis iki pat greičio ruožo finišo, kur lūžo galutinai.

Pernai panašiu metodu finišavęs katarietis Nasseras Al Attiyah savo pasirodymą turėjo baigti dėl per didelės žalos automobilio rėminei konstrukcijai. B. Vanagui ir S. Rozwadowskiui pasisekė dėl minkštos dangos, dengusios kelią, kuriuo automobilis turėjo paršliaužti. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder