Dėl rezultatų nesijaudina

Dėl rezultatų nesijaudina

Iš Slovakijoje vykusių plaukimo varžybų „Grand Prix Slovakia“ Rūta Meilutytė grįžo su trimis medaliais. Tačiau nėra labai dėl ko džiūgauti, nes ir varžybų lygis nėra pats aukščiausias ir rezultatai nėra patys geriausi. Tačiau 2012 m. Londono olimpinių žaidynių čempionė tragedijos nemato ir savo tokį pasirodymą vertina vidutiniškai. Plaukikei antrino ir treneris Paulius Andrijauskas.

Sugrįžę į Vilnių plaukikė ir jos treneris pirmiausia sulaukė klausimo, kodėl vis dėlto buvo pasirinktos tokio lygio varžybos. Atsakymas buvo kiek netikėtas - dėl nesusikalbėjimo su Plaukimo federacija. Pasirodo, 20-metė R.Meilutytė planavo startuoti atvirajame Prancūzijos čempionate, bet teko plaukti kuklesnėse varžybose.

„Nesusikalbėjome iki galo su Plaukimo federacija. Turėjome važiuoti į „French Open“, bet federacija manė, kad pasirinkome kitas varžybas, kurios vyks po pusantro mėnesio, todėl planus teko pakeisti. Pagal mūsų programą turėjome dalyvauti varžybose šį savaitgalį, todėl rinkomės iš tuo metu vykusių Rumunijos bei Slovakijos varžybų ir pasirinkome „Grand Prix Slovakia“, - pasakojo P.Andrijauskas.

Kaip jau rašėme, Slovakijoje R.Meilutytė aukso medalį iškovojo 50 m plaukimo krūtine rungtyje (31,51 sek.), o sidabru pasipuošė 100 ir 200 m nuotoliuose (atitinkamai - 1 min. 9,65 sek. ir 2 min. 30,23 sek.).

„Asmeniškai rezultatus vertinu vidutiniškai. Prieš varžybas negalvojome apie rezultatus, norėjome pažiūrėti, kaip jaučiuosi. Tai nebuvo lemiamos varžybos. Joms nebuvo specialiai ruoštasi ir prieš jas nebuvo ilsėtasi. Tai buvo tarsi kontrolinės varžybos“, - teigė R.Meilutytė.

„Aš taip pat vertinu vidutiniškai. Plaukėme vieną papildomą nuotolį - 200 m, kurio Rūta seniai nebuvo plaukusi. Taip ir tikėjomės, kad bus problemų dėl technikos ir nuotolių išdėstymo.

200 m plaukimas pavyko labai gerai, o 100 m pasisekė prasčiau ir tai neatspindi Rūtos formos, nes buvo padaryta per daug grybšnių, šiek tiek „užsimalė“, - kalbėjo P.Andrijauskas. - Tam varžybos ir buvo skirtos, kad pamatytume, kaip ji jaučiasi, kaip susitvarko su stresu, kaip išlaiko techniką. Per treniruotes atrodo vienaip, o per varžybas ji kiek išsimuša iš vėžių, kai atsiranda stresas, konkurentai. Ką norėjome, tą pamatėme. 200 m rungtyje Rūta pasiekė geriausią savo rezultatą per trejus pastaruosius metus. 50 m rungtyje rezultatas buvo netoli geriausio sezono pasiekimo. Tik 100 m nebuvo taip, kaip tikėjomės, nes nepavyko techniškai sudėlioti plaukimo.“

R.Meilutytė varžybose Slovakijoje dalyvavo po mėnesio stovyklos Turkijoje. Pasak sportininkės, ji dabar jaučiasi kur kas lengviau nei balandžio viduryje startuodama Švedijoje. Tada kuklius rezultatus plaukikė aiškino sunkiu atsigavimu po treniruočių stovyklos aukštikalnėse.

„Tikrai lengviau dabar jaučiuosi nei Stokholme po aukštikalnių. Jaučiuosi taip, kaip ir turėčiau jaustis šiuo momentu pagal planą, pagal treniruotes. Likus dviem mėnesiams iki pasaulio čempionato būtų kvaila pasiekti geriausią savo sportinę formą. Taigi tikrai nesijaudinu dėl rezultatų. Dabar man svarbiau yra varžybų patirtis, o ne užimtos vietos“, - pridūrė R.Meilutytė.

Treneris, paklaustas, ar dar yra rezervo, sakė, kad galima pagerinti visų nuotolių rezultatus, galima plaukti greičiau.

„Dabar reikia stiprėti fiziškai. Salėje pradėjome dirbti intensyviau. Po truputį ištvermę keičiame į greitį. Taigi todėl toks kontrastas ir buvo matomas Slovakijoje plaukiant 200 ir 100 m“, - sakė P.Andrijauskas.

Artimiausias startas R.Meilutytės veikiausiai lauks po mėnesio. Dar nėra aišku, kokios tai bus varžybos - galbūt Lietuvoje, galbūt Italijoje. Dabar plaukikė savaitę treniruosis Kaune.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder