"Darysime viską, kad Klaipėdai nebūtų gėda"

"Darysime viską, kad Klaipėdai nebūtų gėda"

Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Edgaras Ulanovas šiemet atostogų daug neturės – jis pakviestas į Lietuvos rezervinę rinktinę. Tačiau tai tik būsimas karjeros taškas – dabar reikia užbaigti Lietuvos krepšinio lygos (BEKO LKL) sezoną.

„Komanda sukūrė puikią istoriją. Nors mums patiems dar labai sunku patikėti, kad patekome į Lietuvos krepšinio lygos (BEKO LKL) finalą, tačiau suprantame, kad tai ką padarėme, yra didelis įvykis. Sezono metu labiau galvojome apie kovą dėl trečiosios vietos, bet nenuleidome rankų, prisitaikėme prie aplinkybių ir mes finale. Pusfinalyje nei karto nepagalvojome, kas bus jei pralaimėsime. Mūsų mintys buvo tik apie finalą. Žinojome, kad galime tai pasiekti ir pasiekėme.

– Visas ketverios atkrintamųjų rungtynes „Neptūnas“ vidutiniškai laimėjo pusantro taško skirtumu. Gal jau įgrisęs klausimas, tačiau, kaip jūs sugebėjote tai padaryti?

– Tai yra sportas, kurio įdomumas ir yra, kad kartais laimi ne favoritai, kartais atsitinka dalykai, kurių niekas nesitiki. Krepšinyje yra žaidžiamos 40 minučių, todėl nesvarbu, kokia situacija yra dvidešimtą ar trisdešimt penktą minutę. Vieni nuleidžia rankas ir nebekovoja, o mes išmokome kovoti iki paskutinio teisėjų švilpuko.

Galimybių yra beveik kiekvienose rungtynėse, tiesiog reikia tomis galimybėmis pasinaudoti. Kartais sėkmė, kartais tokių rungtynių patirtis padeda, kartais dar kažkas. Dabar galime tik spėlioti, kas labiausiai padėjo mums, tačiau faktas yra tas, kad mes finale.

– „Neptūnas“ šiemet, nepriklausomai nuo varžovo lygio, net šešiolika kartų rungtynes laimėjo arba pralaimėjo ne didesniu nei trijų taškų skirtumu. Patinka intriguojančios pabaigos?

– Apie tai negalvojame. Paprasčiausiai šiemet Lietuvoje labai sustiprėjo komandos, todėl su visomis ir reikia kautis, kaip lygūs su lygiais. Šiuolaikinis krepšinis keičiasi, kurio galutinį rezultatą dažniausiai nulemia smulkmenos. Manęs visiškai nestebina toks didelis rungtynių skaičius, kuriose laimėjome arba pralaimėjome tokiu mažu skirtumu. Neabejoju ir tuo, kad tokių rungtynių dar daug bus ir ateityje.

– Po dviejų dienų startuoja BEKO LKL finalo serija. Ar „Neptūno“ krepšininkams buvo svarbu, su kuriuo varžovu žaisti jame?

– Iš tikrųjų – ne. Mums svarbiausia buvo patiems patekti į finalą. O jame varžovo nepasirinksi, tad su kuo teko žaisti, su tuo ir žaisime. Aš asmeniškai pusfinalyje palaikiau „Žalgirį“, o finale darysiu viską, kad Klaipėdai dėl mūsų žaidimo nebūtų gėda.

– Turbūt teko girdėti, kad daugelis jus nurašo. Tai įmanoma, ar neįmanoma keturis kartus nugalėti „Žalgirį“?

– Kadangi aš esu „Neptūno“ žaidėjas, aš negaliu sakyti, kad mums neįmanoma. Negaliu pasakyti kaip bus, nes serija labai ilga, tačiau kad mes stengsimės tai padaryti – galite neabejoti. Mes nesame favoritai, tačiau negalime nuleisti rankų, dar neprasidėjus pirmoms rungtynėms. Jei taip daryčiau, negalėčiau savęs vadinti „Neptūno“ žaidėju. Viskas paprasta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder