D. Rapšiui - kvietimas į pelningą plaukimo Čempionų lygą ir naujas automobilis

D. Rapšiui - kvietimas į pelningą plaukimo Čempionų lygą ir naujas automobilis

23-ejų metų Lietuvos plaukikas Danas Rapšys šiais metais turės galimybę varžytis naujai įkurtoje Čempionų lygoje. Šiose naujose komercinėse varžybose, kurių prizų fondą sudarys 3,5 mln. JAV dolerių, dalyvaus tik po keturis pajėgiausius planetos plaukikus kiekvienoje rungtyje.

Plaukimo Čempionų lygos etapai bus surengti Šiaurės Amerikoje, Kinijoje (Handžu) ir Europoje (Budapeštas). D. Rapšys yra vienintelis lietuvis, pakviestas į šias naujas varžybas. Jose dalyvaus tik pasaulio čempionai, rekordininkai, olimpinių žaidynių prizininkai arba pasaulio reitingo lyderiai. D. Rapšys dalyvaus plaukimo 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

„Kaip futbolas turi savo Čempionų lygą, taip ir plaukimas nuo šiol turės savo. Tikiuosi, kad tobulėsiu toliau ir dalyvausiu čia ne vienerius metus. Bus tikrai įdomu išbandyti jėgas su olimpiniais čempionais ir pasaulio rekordininkais. Čia nebus jokių atrankų ar pusfinalių, vienas plaukimas ir viskas“, - sakė praėjusių metų pabaigoje aukso ir sidabro medalius planetos pirmenybėse trumpajame baseine Kinijoje iškovojęs D. Rapšys.

Jau dabar aišku, kad šios naujosios varžybos lietuviui bus pelningos. Prizinis fondas bus išdalintas visiems Čempionų lygos dalyviams. Įdomu ir tai, kad jeigu kurie nors dalyviai praleis kokį nors etapą, į startą vienoje rungtyje gali stoti tik trys ar du plaukikai.

„Visi gaus kažkiek pinigų. Jeigu dalyvauji tik viename arba dvejuose etapuose, gaunama suma bus kiek mažesnė. Galbūt tiems, kurie yra olimpiniai ar pasaulio čempionai, uždarbis bus įprastas, be tiems, kurie dar yra jauni, tai bus labai įspūdinga, - kalbėjo D. Rapšys. - Aš tikrai uždirbsiu daugiau nei pasaulio čempionate. Olimpinių žaidynių premijų tikrai neviršys, bet už planetos pirmenybes bus tikrai pelningiau“.

Čempionų lygos dalyvių sąrašas dar nėra paskelbtas. Konkrečiai pavadžių neįvardino ir D. Rapšys, bet jis prisipažino, kad numano, su kuo jam teks varžytis: „Nereikia čia daug ieškoti. Dalyvaus pasaulio rekordininkas, olimpinių žaidynių prizininkai“.

Nors naujosios varžybos yra komercinės ir nepriklauso Tarptautinei vandens sporto federacijai (FINA), sportininkams nebus draudžiama dalyvauti ir sau įprastose varžybose. Pasak D. Rapšio, Čempionų lygos varžybų datos jam yra palankios.

„Pasiruošimui tai didelės įtakos neturės, nes visos datos žinomos prieš metus ar bent prieš pusę metų, todėl viskas yra sudėliota. Šiuo atveju viskas gavosi kone tobulai, nes Čempionų lygos varžybos vyks prieš arba po stovyklų. Metų pabaigoje planuoju dalyvauti ir Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) varžybose, tik ten bus sudėtinga dėl kelionių, nes jos truks dvi dienas, o skristi reikės kone parą“, - kalbėjo D. Rapšys, neseniai žurnalo „Žmonės“ apdovanojimų ceremonijoje pripažintas metų sporto žmogumi.

Nepaisant naujų iššūkių, svarbiausias D. Rapšio metų startas - pasaulio čempionatas. Padidėjęs tarpinių varžybų skaičius kiek pakoreguos jo įprastą pasiruošimą, tačiau lietuvis tame problemų nemato.

„Tokio sezono dar nėra buvę, bet manau, kad visa tai bus į naudą. Po visų šių etapų žinosiu, kaip ruoštis kitiems - jau olimpiniams - metams. Žinau, kad po treniruočių stovyklų man gerai sekasi plaukti. Dėl to Čempionų lygoje turėtų sektis neblogai. Vienas etapas vyks Handžu mieste Kinijoje, kur prieš mėnesį vyko pasaulio čempionatas, todėl ten jausiuosi kaip savo smėlio dėžėje“, - šypsojosi plaukikas.

Pasaulio čempionu trumpajame baseine D. Rapšys tapo plaukdamas 400 m laisvuoju stiliumi. Nemažai dėmesio šiai distancijai jis ketina skirti ir ilgame (50 m) baseine.

„Šiais metais plauksiu ir 200 ir 400 m distancijas. Žinau, kad galiu jas plaukti. Gaila, kad pasaulio čempionato ir olimpinių žaidynių programa yra sudėtinga, nes pirmą dieną vyks 400 m plaukimas laisvuoju stiliumi, o antrą - 200 m. Bet 200 m plaukime bus dar pusfinaliai, todėl finalas nusikels ir dėl to bus kiek lengviau nei pasaulio čempionate prieš mėnesį. Geriausia, kad tarp plaukimų būtų vienos dienos pertrauka“, - pabrėžė D. Rapšys.

Lietuvos sporto apdovanojimuose metų trenere tapo D. Rapšį ugdanti Ina Paipelienė. Pati trenerė negalėjo atsiimti apdovanojimo, tai prizą Panevėžyje jai įteikė pats plaukikas.

„Po poros dienų vyko Panevėžio mokyklos apdovanojimai ir tuomet ir įteikiau apdovanojimą savo trenerei. Ir ant kelių atsiklaupiau. Visi paplojo. Trenerė labai patenkinta buvo. Dažnai treneriai būna neįvertinti. Plaukikai gauna viską - apdovanojimus, medalius, visą šlovę, o treneriai dažnai lieka nuošalyje. Labai džiaugiuosi, kad ji buvo įvertinta visoje Lietuvoje“, - kalbėjo D. Rapšys.

D. Rapšiui „Sostena“ salone Vilniuje rėmėjai įteikė naujo „Renault“ automobiliu raktelius.

„Automobilis atrodo pasakiškai. Labai džiaugiuosi šia dovana“, - sakė plaukikas.

Artimiausiu metu D. Rapšys treniruosis Panevėžyje, o po kelių dienų vyks į treniruočių stovyklą Tenerifėje (Ispanija).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder