D. Anuškevičius Europos čempionate - septintas

D. Anuškevičius Europos čempionate - septintas

Izraelyje, Tel Avive, vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate septintą vietą svorio iki 94 kg grupės varžybose iškovojo klaipėdietis Donatas Anuškevičius.

Bronislavo Vyšniausko auklėtinis rovimo veiksmu iškėlė 163 kg štangą, išstūmė 190 kg ir bendroje įskaitoje surinko 353 kg.

„Galėjau pasirodyti ir geriau, bet šiaip rezultatu esu patenkintas. Prieš pat varžybas susirgo mano mažasis vaikas, tad nuolat iš treniruočių teko lakstyti į ligoninę. Streso tikrai buvo daug, net nukrito keli kilogramai. Laimei, tai nesutrukdė man startuoti Europos čempionate“, - sakė D. Anuškevičius.

Patyrė traumas

Kitas mūsų šalies atstovas Žygimantas Stanulis dėl alkūnės traumos neįveikė pradinio svorio ir nebuvo klasifikuotas.

„Atrodė, kad jau iškėliau štangą, tačiau paskutinę akimirką jos nebeišlaikiau. Tiesiog nelaiko alkūnė, nieko negaliu padaryti. Galbūt sutapimas, prieš varžybas sapnavau nulius. Taip ir įvyko. Sunku ką pasakyti, norisi ir juoktis, ir verkti“, - VE.lt sakė Ž. Stanulis.

Anot Lietuvos rinktinės trenerio B. Vyšniausko, dar kelis mėnesius prieš varžybas Žygimantui skaudėjo kelį, o artėjant čempionatui, pradėjo skaudėti ir alkūnę.

„Saugojomės, gydėmės, jau atrodė, kad skausmai sumažėjo, tačiau čempionato metu vėl viskas atsinaujino. Gaila, kad taip įvyko. Jei Žygimantas būtų iškėlęs tokius svorius, kokius jis iškelia per treniruotes, galėjo gal net iškovoti medalį. Dar prieš čempionatą mąstėme, ar vykti į varžybas, ar ne, tačiau surizikavome ir išvykome. Deja, šįkart tai nepasiteisino“, - aiškino B. Vyšniauskas

Šioje svorio grupėje, kurioje varžėsi 15 sunkiaatlečių, Europos čempionu tapo Londono olimpinių žaidynių čempionas lenkas Adrianas Zielinskis (390 kg; 180+210), sidabrą iškovojo kitas Lenkijos sunkiaatletis Tomaszas Zielinskis (380 kg; 170+210), o bronza tenkinosi bulgaras Vasilas Gospodinovas (379 kg; 174+205).

„Žygimantas per treniruotes rovė 170 kg ir stūmė 190 kg, tad jei ne trauma, jis būtų galėjęs pakovoti dėl Europos suaugusiųjų čempionato bronzos medalio“, - teigė treneris.

Svorio kategorijoje iki 105 kg (14 dalyvių) rovimo veiksmu 155 kg įveikė klaipėdietis Sergejus Lichavojus, tačiau jis stūmimo rungtyje tris kartus neiškėlė 190 kg sveriančios štangos ir nebuvo  klasifikuotas.

„Pirmą kartą per mano treniravimo laikotarpį, per daugiau nei 20 metų, gavome dvi barankas. Apmaudu. Stengėmės, dirbome ir štai nepasisekė“, - pabrėžė B. Vyšniauskas.

Pats S. Lichavojus sakė, kad jam iškelti šį svorį sutrukdė nugaros trauma.

„Jaučiu skausmus ir tai trukdo man dirbti visa jėga“, - aiškino sportininkas.

Nugalėjo rusas Andrejus Demanovas (405 kg; 183+222), aplenkęs tautietį Timurą Nanijevą (404 kg; 182+222) ir baltarusį Andrejų Aramnovą (396 kg; 184+212).

Viltys – į pasaulio čempionatą

„Daug vilčių į Europos čempionatą nedėjome. Mums tai buvo tiesiog repeticija prieš pasaulio čempionatą, kuris vyks lapkričio mėnesį Almatoje (Kazachstanas). Europos čempionate dar nevyko atranka į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, o pasaulio čempionate bus svarbus kiekvienas taškelis, kadangi jau nuo tada prasidės kova dėl olimpinių kelialapių. Kiekvienas čempionatas – itin naudinga patirtis ateičiai. Galėjome į Izraelį vežti ir daugiau sportininkų, tačiau kelionė į Tel Avivą yra brangi. Šiek tiek taupome, kad galėtume didesnį dėmesį skirti artėjančiam pasaulio čempionatui, kuris mums labai svarbus“, - aiškino B. Vyšniauskas.

Anot jo, Lietuvos rinktinės tikslas – per dvejus metus valstybių reitinge užimti ne žemesnę nei 24-ą vietą, kuri šaliai garantuotų tris olimpinius kelialapius.

Kongrese – klaipėdiečių pasiūlymas  

Prieš Europos čempionatą vyko sunkiosios atletikos kongresas, kuriame žodį tarė ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Vladas Garastas.

Jis išdėstė planus ir vizijas, kad 2015 metais Klaipėdoje vyktų Europos jaunimo iki 20 ir 23 metų čempionatai. Tam pritarė kongreso nariai.

Planuojama, kad čempionatai vyktų 2015 metų spalio mėnesį.  

„Klaipėdai tai būtų puiki galimybė ir gera miesto reklama. Atliekame namų darbus, kad Klaipėdoje vyktų šie čempionatai“, - pabrėžė V. Garastas.

2013 metų rugsėjo mėnesį Klaipėdos lengvosios atletikos manieže jau vyko svarbūs sunkiosios atletikos renginiai - Europos jaunių (iki 17 metų) ir jaunučių (iki 15 metų) sunkiosios atletikos čempionatai ir sulaukė itin daug gerų užsienio šalių atstovų vertinimų.

Priminsime, kad tąkart savaitę Klaipėdoje varžėsi apie 450 čempionato dalyvių iš 37 šalių. Kartu su delegacijų atstovais uostamiestyje viešėjo maždaug 500 sunkiosios atletikos narių.

Po šio čempionato Europos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Antonio Urso nuoširdžiai padėkojo Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui už savivaldybės pagalbą organizuojant Senojo žemyno čempionatą.

Klaipėdiečių pastangos ir darbas organizuojant čempionatą įvertinti ne tik Europos sunkiosios atletikos federacijos vadovų oficialiomis padėkomis, kurių sulaukta beveik dešimt, bet ir dalyvių – sportininkų ir trenerių, - atsiliepimais.

„Mums daugelis sakė, kad bent per praėjusį dešimtmetį taip puikiai organizuoto čempionato Europoje nebuvo. Juk Klaipėdoje susirinko apie 450 čempionato dalyvių iš 37 valstybių. Mes matėme, kad visi jie išsivežė pačius geriausius ir maloniausius prisiminimus apie Klaipėdą ir mūsų galimybes organizuoti ir įvykdyti tokio rango čempionatą“, - sakė B.Vyšniauskas.

Pasak klaipėdiečių trenerio, puikią praėjusio čempionato organizaciją ir jo populiarumą liudijo ir toks faktas: tiesioginę varžybų transliaciją internetu stebėjo daugiau nei 400 tūkst. žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder