Bukarešte - per plauką nuo medalio

Bukarešte - per plauką nuo medalio

Klaipėdietis Andrius Mažeika buvo itin arti medalio Bukarešte (Rumunija) vykusiame Europos jaunimo laisvųjų imtynių čempionate. Deja, klaipėdiečiui visus planus sujaukė čiurnos trauma ir teko tenkintis penktąja vieta.

A. Mažeika kovojo svorio iki 74 kg grupės varžybose. Iš viso šioje grupėje varžėsi 18 dalyvių.

Jau pirmoje dvikovoje klaipėdietis pademonstravo jėgą - palaužė kylančią Latvijos imtynių žvaigždę, pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininką Albertą Jurčenką.

Antroje kovoje A. Mažeika patyrė čiurnos traumą, tačiau visgi sukandęs iš skausmo dantis sugebėjo nugalėti ukrainietį Denisą Pavlovą.

Dėl išėjimo į finalą traumuotas A. Mažeika neturėjo jokių galimybių apsiginti nuo būsimo Europos jaunimo čempiono Azerbaidžano atstovo Murado Suleimanovo atakų (0:10), o imtyje dėl trečios vietos gruzinas Tarielis Gaprindašvilis savo pranašumą įrodė per pusantros minutės - 1:12.

"Andrius Mažeika - šaunuolis. Nors ir traumuotas, sukandęs iš skausmo dantis, kovėsi iš paskutiniųjų. Deja, trauma neleido kautis visu pajėgumu. Varžovai žinojo apie traumą ir specialiai jau atakavo kojas. Jei nebūtų patirta trauma, manau, kad Andrius būtų tapęs Europos prizininku ar net čempionu", - "Vakarų ekspresui" sakė sportininko treneris Olegas Voitechovskis.

A. Mažeikai, grįžusiam į Klaipėdą, medikai nustatė, kad yra plyšę čiurnos raiščiai, ir jam sugipsavo koją.

Dar šiose varžybose, tik kitoje svorio grupėje (iki 66 kg), kovėsi Pagėgių atstovas Artiomas Auga, tačiau jam sekėsi kur kas prasčiau - liko penkioliktas.

Europos jaunimo čempionato laisvųjų imtynių turnyre iš viso kovojo 141 imtynininkas.

O. Voitechovskis pasidžiaugė, kad Lietuvos komandą su vyr. treneriu Sergejumi Kasimovu priešaky į savo darbo kabinetą Rumunijoje pasikvietė buvęs Lietuvos Respublikos kariuomenės vadas (2009-2014 m.), o dabar Lietuvos ambasadorius Rumunijoje (nuo 2014 m. rugsėjo mėn.) klaipėdietis Arvydas Pocius.

"Šis nusipelnęs žmogus praeityje pats intensyviai sportavo, skynė laurus imtynių varžybose, tad džiugu, kad su jaunimu pasidalijo savo patirtimi, papasakojo apie savo jaunystės kovas. Tai sportininkus išties įkvėpė siekti dar geresnių rezultatų", - sakė O. Voitechovskis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder