Benediktas Vanagas pirmajame greičio ruože 17-as

Benediktas Vanagas pirmajame greičio ruože 17-as

Vakar prasidėjusiame legendiniame Dakaro ralio maratone lietuvių komandos „General Financing – Autopaslauga“ ekipažui debiutinis startas buvo itin sėkmingas. Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas įžanginiame greičio ruože pademonstravo puikų rezultatą ir šiuo metu užima 17-ąją vietą absoliučioje automobilių įskaitoje.

„Diena pilna įspūdžių. Dakaro lenktynės Limoje prasidėjo pompastiška atidarymo ceremonija. Tiek žmonių vienoje vietoje dar nesu matęs. Viskas labai gerai organizuota. Visgi, organizatoriai apsiskaičiavo skirdami laiko normą 250 km pervažiavimui į greičio ruožą. Mes vos nepavėlavome dėl žmonių masių pakeliui. Tas pats buvo ir kitiems lenktynių dalyviams“, - lenktynių dienos įspūdžiais dalinosi Benediktas Vanagas.

Paklaustas, kaip vertina 17 vieta, lenktynininkas atsakė: „Be abejo, džiaugiamės iškovota pozicija. Tai labai aukštas pasiekimas. Antra vertus, mūsų tikslas buvo sugeneruoti gerą starto poziciją kitai dienai. Šį planą įvykdėme su kaupu. Svarbiausia, kad sekmadienį startuojame greičiausių vairuotojų grupėje. Tačiau Dakaras prasidės tik dabar“.

Antroji diena – pirmasis „tikras" greičio ruožas, kuriame organizatoriai dalyviams iš karto duos progą paragauti lenktyniavimo per kopas skonio. Priešingai nei ankstesnių metų lenktynėse, iki dykumos lenktynių nebus ilgos įžangos – o tai neabejotinai nudžiugins visus: pradedant lenktynininkais, baigiant žiūrovais prie TV ekranų.

Lenktynininkams antrąją maratono dieną teks įveikti 242 kilometrų ilgio greičio ruožą, kurio danga pakaitomis bus natūralus gruntas ir smėlis bei mažos kopos. Taip pat trasa drieksis akmeningomis išdžiuvusių upių vagomis.

Lenktynės antrosios dienos greičio ruože prasidės 17 valandą Lietuvos laiku.

Motociklų įskaitoje dalyvaujantis karteniškis Gintautas Igaris pirmąjį lenktynių greičio ruožą įveikė laikydamasis konservatyvios taktikos ir bendrojoje įskaitoje klasifikuojamas 121 pozicijoje.

Dakaro lenktynių metu visą naujausią informaciją apie lietuvių pasirodymą galima sekti www.benediktasvanagas.lt puslapyje ir lenktynininko „Benediktas Vanagas“ „Facebook“ profilyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder