Bronislavas Vyšniauskas, Ramūnas Vyšniauskas

B. Vyšniauskas pripažintas kaltu, jam skirta 5 tūkst. € bauda

Dėl dopingo platinimo teisme atsidūrę Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas, jo sūnus Ramūnas Vyšniauskas ir dviračių treko treneris Antanas Jakimavičius antradienį išgirdo verdiktą rezonansinėje byloje.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė, kad 72-ejų B. Vyšniauskas pripažintas kaltu dėl dopingo turinčių medžiagų laikymo bei platinimo.

Žymūs Klaipėdos sunkiosios atletikos treneris turi sumokėti 5 tūkst. eurų baudą.

Tokia pat piniginė bauda paskirta ir A. Jakimavičiui.

Kiti kaltinimai teismo neįtikino, o B. Vyšniausko sūnus, buvęs sunkiaatletis R. Vyšniauskas buvo išteisintas.

Pas jį rastos tabletės yra pripažintos ir naudojamos medicinoje. Kadangi nėra privalomos tvarkos, kaip elgtis su vaistais – juos priduoti ar kitaip sunaikinti, tad nėra pagrindo vaistų turėjimo pripažinti nusikalstama veika.

Po posėdžio kalbintas B. Vyšniauskas kartojo, kad dėl bylos kalti buvo žurnalistai.

„Žurnalistai čia viską padarė. Nu kam aš pardaviau?“ – piktinosi treneris.

A. Jakimavičius teigė svarstysiantis apie skundo pateikimą ir daugiau neturintis ko pridurti.

Visiškai išteisintas R. Vyšniauskas reiškė apmaudą dėl „beprasmiškai sugaišto laiko“. Juolab, kad pateikė tyrėjams receptą, pagal kurį buvo jam paskirti vaistai. Būtent tuos pačius vaistus teisėsauga byloje ir nurodė kaip pagrindą kaltinimui.

„Neskųsiu, ką čia skųst, bet gaila laiko“, – po teismo sakė R. Vyšniauskas.

Primename, kad dopingo platinimo bylos tyrimas buvo pradėtas 2017 metais. Tyrimą vykdę pareigūnai kratas atliko trenerių namuose ir jų darbo vietose.

Treneriams krito kaltinimai savo bei artimųjų gyvenamojoje vietoje, taip pat sporto klubo patalpose neteisėtai laikius dopingo medžiagų, turint tikslą jas platinti. B. Vyšniauskui taip pat buvo pareikšti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Vos bylos tyrimą baigę prokurorai skelbė, kad pas B. Vyšniauską aptiko apie 20 flakonų, 40 pakuočių, 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių – tai draudžiamos medžiagos.

Per kratas pas A. Jakimavičių aptiktas švirkštas su tirpikliu, keletas buteliukų, flakonų, pakuotė ir apie 50 ampulių įvairių draudžiamų medžiagų. Rastos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, taip pat augimo hormono ir augimo hormono išsiskyrimą skatinančių medžiagų grupei.

Kaltinamiesiems grėsė laisvės atėmimas iki ketverių metų.

R. Vyšniauskui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų laikymo. Anot prokuratūros, jis turėjo nedidelį kiekį neleistinos medžiagos tablečių.

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvis per karjerą du kartus buvo diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder