Atsakomasis Dainos Gudzinevičiūtės šūvis

Atsakomasis Dainos Gudzinevičiūtės šūvis

Į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą pretenduojanti olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė paleido įspėjamąją salvę rinkimų kovos fronte. Vakar jos kandidatūrą esą parėmė 76-ioms sporto šakoms atstovaujančias federacijas vienijanti Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS).

Solidi parama

Šis sprendimas buvo priimtas po LSFS prezidiumo narių ir D.Gudzinevičiūtės susitikimo. Sidnėjaus olimpinė čempionė išdėstė savo programą ir pristatė pagrindines būsimos veiklos gaires. „LSFS prezidiumas sulaukė tik vienos kandidatės noro prisistatyti ir pateikti programą. Diskusijos metu sutarta, kad trūko LTOK veiklos viešumo ir skaidrumo. Taip pat aptartas ir priešiškumas, kuris buvo atsiradęs tarp LTOK ir Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD). Galiausiai prezidiumas atviru balsavimu vienbalsiai palaikė D.Gudzinevičiūtės kandidatūrą“, - vakar „Respublikai“ paaiškino LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis.

LSFS priklauso 76 KKSD pripažintų sporto šakų federacijos, išskyrus olimpines sporto šakas - krepšinį, lengvąją atletiką, akmenslydį ir golfą. LSFS narės šiuo metu yra daugiau nei 35 olimpinių sporto šakų federacijos, kurios balsuos LTOK prezidento rinkimuose. R.Kveselaičio teigimu, balsavime LSFS turės apie 70 balsų. LTOK Generalinėje asamblėjoje prezidento rinkimų rezultatus lems 103 balsų pasiskirstymas.

Rekomenduoja, bet neįsako

LTOK vadovas bus renkamas spalio 12 d. Vilniuje vyksiančioje Generalinėje asamblėjoje. Prieš kelias savaites šeštą kadenciją prezidento poste baigiantis Artūras Poviliūnas paskelbė, kad šį kartą kovoje dėl posto nedalyvaus. „Suprantu, kad turi vykti organizacijos evoliucija, kad atėjo metas prie organizacijos vairo stoti kitiems - galbūt jaunesniems - asmenims,“ - pranešime spaudai teigė 24 metus prie LTOK vairo praleidęs A.Poviliūnas.

Šiuo metu oficialiai į LTOK prezidento postą, be D.Gudzinevičiūtės, dar pretenduoja dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna. Legendinio disko metiko kandidatūrą praėjusios savaitės pradžioje atviru laišku parėmė garsūs Lietuvos sportininkai ir treneriai. Be to, laišką pasirašė ir devynių sporto federacijų vadovai. Be lengvosios atletikos, krepšinio ir golfo federacijų vadovų, savo poziciją išreiškė ir šešių federacijų, priklausančių LSFS, vadovai. „LSFS prezidiumo sprendimas nėra kategoriškai privalomas kitiems LSFS nariams, visi gali turėti savo nuomonę šiuo klausimu, - „Respublikai“ paaiškino R.Kveselaitis. - Tai tikrai nėra kažkoks įsakymas. Mes turime teisę pasisakyti visų sporto federacijų vardu, rekomenduoti, bet mūsų išreikšta nuomonė nebūtinai sutaps su rinkimų rezultatais“.

Pasak R.Kveselaičio, LSFS sprendimą lėmė ir tai, kad D.Gudzinevičiūtė yra sąjungos atstovė. „V.Alekna yra lengvaatletis, tad natūralu, kad jį remia Lengvosios atletikos federacija, kuri nėra LSFS narė. O Daina atstovauja Lietuvos šaudymo sporto sąjungai, kuri priklauso LSFS. Manau, logiška, kad mes savo paramą skiriame jai“, - samprotavo R.Kveselaitis.

Postai remiantiems LSFS atstovams

D.Gudzinevičiūtė LTOK aplinkoje nesijaustų svetima. Daugiau nei dešimt metų ji vadovauja LTOK sportininkų komisijai, aštuonerius metus yra LTOK Vykdomojo komiteto narė. Kalbėdama su LSFS prezidiumo nariais ji teigė, kad per tuos metus turėjo galimybę pamatyti opiausias ir skaudžiausias šios organizacijos problemas, jas, laimėjusi rinkimus, ir ketina spręsti.

„Per daugiau nei du dešimtmečius buvo sukurtas LTOK veiklos modelis, tačiau jis nebuvo tobulinamas atsižvelgiant į besikeičiančią aplinką ir poreikius. Manau, atėjo laikas atsinaujinti ir žengti kokybinį žingsnį į priekį, ką su nauja komanda, kurios sudėtis iki rinkimų liks paslaptimi, ir stengtumėmės padaryti“, - kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Tiesa, kalbėdama su žiniasklaidos atstovais kandidatė šiek tiek praskleidė paslapties šydą. Pasak jos, tapusi LTOK prezidente, ji į viceprezidentus siūlys Lietuvos kilnaus elgesio sporto komiteto vadovą, olimpinį prizininką Arvydą Juozaitį, dabartinį LSFS generalinį direktorių ir LTOK Vykdomojo komiteto narį Valentiną Paketūrą ir LSFS narį Romualdą Bakutį.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder