"Atlanto" gretose - galingi žaidėjai

"Atlanto" gretose - galingi žaidėjai

Dar vasario mėnesio pradžioje apie išnykimą iš futbolo žemėlapio kalbėję Klaipėdos "Atlanto" skeptikai turi griaužtis nagus - klubas sparčiai stojasi ant kojų ir buria išties galingų žaidėjų sudėtį. Tarp naujokų - Lietuvos rinktinės žaidėjas, 2010 metų geriausias Lietuvos futbolininkas, 2017 metų rezultatyviausias A lygos žaidėjas Darvydas Šernas ir ne kartą Lietuvos čempionu buvęs Vytautas Lukšta.

Abu šie žaidėjai turi suklaupę išties daug patirties tiek užsienyje, tiek geriausiuose Lietuvos klubuose.

"Su šiais žaidėjais pasiekėme žodinius susitarimus. Aš asmeniškai juos matau kaip komandos stuburą, kurie turėtų tempti komandą į priekį. Žaidimas turėtų suktis apie juos. Pavyko susitarti ir su Mariumi Činiku, kuris pas mus persikėlė iš Marijampolės "Sūduvos". Aš pats asmeniškai džiaugiuosi šiuo komandos pastiprinimu. Laukiame dar kelių atvykstančių žaidėjų, gali būti ir keli brazilai, gali būti ir latviai. Tikėkimės, kad savaitės bėgyje turėsime konkurencingą komandą", - penktadienį vykusioje klubo spaudos konferencijoje susirinkusiems žurnalistams sakė naujasis "Atlanto" klubo" savininkas Vidas Adomaitis.

Pastarasis tik vasario mėnesio pradžioje perėmė klubą iš ilgamečio "Atlanto" vadovo Vacio Lekevičiaus. Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad klubo skolos tuomet galėjo siekti apie pusę milijono eurų.

Kokios dar yra likusios skolos, V. Adomaitis tiksliai atsakyti negalėjo: "Prieš kelias dienas turėjau gauti audito išvadas, tačiau darbai užsitęsė. Tie faktiniai ir objektyvūs skaičiai bus artimiausiu metu. Aš tada galėčiau daugiau apie tai kalbėti. Tada klubo situacija ir padėtis bus aiškesnė. Dabar vyksta pakankamai juodas ir sunkus darbas. Aš tikiuosi, kad to juodo darbo rezultatai pasimatys sezono pabaigoje, kai nutildysime skeptikus, kurie eina ir už nugarų kalba. Skeptikai į "Atlanto" pokyčius žiūri su ironija ar net pašaipomis", - kalbėjo V. Adomaitis.

"Atlantas" su naujuoju komandos treneriu iš Latvijos Viktoru Dobrecovu jau pluša treniruotėse.

Teigiama, kad prakaitą Klaipėdos centriniame stadione prakaitą lieja Andrius Bartkus, Tadas Labukas, Gediminas Kruša, Ernestas Valiulis, Lukas Paukštė, keletas futbolininkų iš "Jonavos" ir Kauno "Žalgirio" ekipų.

"Mes jau turime apie 10-11 neblogo lygio žaidėjų. Labai tikiuosi, kad komanda bus konkurencinga ir tikrai nebus tas skriaudžiamas klubas ir nebus taip, kad komandos pas mus važiuos galvodami: "Ai čia iškovosime tris taškus". Mano tikslas, kad "Atlantas" būtų skaidrus klubas, su skaidriai vykdoma vidaus ir išorės politika, kad nieko nebūtų slepiama. Noriu, kad klubas taptų bendruomenės klubu. Noriu, kad visuomenė ir žaidėjai, ir visa kita, kas supa klubą, jaustųsi saugūs, žinantys, kas vyksta klubo viduje, išorėje ir, pabrėžiu, tikrai klubas neketina nieko slėpti. Mes norime eiti koja kojon su visuomene, su futbolo federacija. Pagrindinis klubo tikslas - atstatyti klubo reputaciją ir prestižą, tapti konkurencingu", - pabrėžė V. Adomaitis.

"Atlantas" šį sezoną startuos su 350-400 tūkst. eurų biudžetu, bet neatmetama galimybės, kad klubo biudžetas dar išaugs.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas buvo laimingas, kadangi klaipėdiečiai savo mieste išvys aukščiausio lygio futbolą.

"Man džiugu, kad A lygos licenciją gavo ir "Atlantas", ir "Palanga". Svarbu, kad mūsų regione bus dvi aukščiausio lygio komandos. "Atlantas" yra tiek mano, tiek didžiulio būrio futbolo sirgalių širdyse ir dėl jų visų man labai džiugu. Pripažinkite, kad nėra paprasta paimti pinigėlius iš šeimos biudžeto ir juos atiduoti komandai, kuri skendi skolose. Džiaugiuosi, kad yra drąsių ir ryžtingų žmonių, tokių kaip Vidas Adomaitis", - akcentavo R. Žvingilas.

"Atlantas" 2019 metų Lietuvos futbolo A lygos sezoną pradės kovo 2 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje, kai Centriniame stadione ant dirbtinės vejos susitiks su "Kauno Žalgiriu".

Iki tol klubo atstovai pažadėjo surengti viešą didžiulį komandos pristatymą, kuriame bus trenerių štabas, žaidėjai, komandos ir Klaipėdos miesto valdžios vadovai. Šį pristatymą ketinama transliuoti tiesiogiai internetu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder