„Atlantas“ - aklavietėje: nusisuka ir rėmėjai, ir savivaldybė

„Atlantas“ - aklavietėje: nusisuka ir rėmėjai, ir savivaldybė

Praėjusiame A lygos sezone su finansinėmis problemomis susidūręs, bet jį šiaip ne taip baigęs ilgametis šio čempionato dalyvis Klaipėdos „Atlantas“, panašu, šiemet stipriausioje Lietuvos futbolo pakopoje nepasirodys. LRT.lt žiniomis, „Atlantas“ nesugebės surinkti reikiamo biudžeto, nes neturi nei rėmėjų, nei Klaipėdos miesto savivaldybės paramos.

Itin sunkius laikus išgyvenantis „Atlantas“ po sunkaus 2018 metų sezono, kai klubą paliko ir daugelis pagrindinės sudėties žaidėjų, vis tiek lapkričio pabaigoje vienas pirmųjų pateikė paraišką gauti A lygos licenciją. Jai gauti reikalingas bent 300 tūkst. eurų biudžetas.

Tačiau pernai iš savivaldybės gavęs 70 tūkst. eurų paramą, šiemet iš jos negaus nei cento.

LRT.lt žiniomis, praėjusiame sezone šeštą vietą iš aštuonių užėmęs uostamiesčio klubas miesto valdžios prašė maždaug 115 tūkst. eurų, tačiau pateikta paraiška dėl finansavimo neatitiko reikalavimų, todėl buvo atmesta. Tai patvirtino ir Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

„Atlanto“ pateikta paraiška neatitiko administracinės atitikties reikalavimų, t.y. jis nepateikė reikalingų dokumentų, kurie leistų neabejojant skirti finansavimą, todėl buvo atmesta. Nebuvo pateiktos pažymos iš Valstybinės mokesčių inspekcijos ir socialinio draudimo fondo valdybos, taip pat nepateikti dokumentai, įrodantys finansinį prisidėjimą kitų finansinių šaltinių“, – LRT.lt sakė R. Rumšienė.

Kitaip sakant, nuo „Atlanto“ nusisuko pagrindiniai rėmėjai, dėl ko finansinės injekcijos negalėjo suteikti ir miesto savivaldybė. O uostamiesčio klubo užmojai buvo itin platūs – per trejus metus iš įvairių šaltinių planuota surinkti 3,3 mln. eurų, t.y. metinis komandos biudžetas turėjo siekti 1,1 mln. eurų. Tai būtų buvęs itin didelis postūmis, kai 2018 metais komanda vertėsi vos su 300 tūkst. eurų.

Palyginimui, Vilniaus „Žalgirio“ pinigų kapšas pernai sudarė apie 2,2 mln. eurų, o A lygoje triumfavusi Marijampolės „Sūduva“ savo biudžete turėjo apie milijoną eurų.

„Šiemet pagal naują tvarkos aprašą turėtume pasirašyti trimetes sutartis, kad organizacijos jaustųsi saugiai dėl jų veiklos tęstinumo. Todėl ir finansavimas buvo numatytas trims metams“, – apie tai, kad „Atlantui“, jei paraiška būtų patvirtinta, turėjo būti skirtas finansavimas iškart trejiems metams, LRT.lt pasakojo R. Rumšienė.

„Atlanto“ atstovai ir klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius į LRT.lt skambučius neatsakinėjo.

Prie komandos vairo antroje 2018 m. sezono pusėje stojęs V. Lekevičius dar praėjusį rugsėjį teigė, kad pinigų klube nebėra.

„Tie, kurie kalba, kad Vacys Lekevičius lobsta iš futbolo, ateikite, sėdame prie stalo, kalbamės, perduosiu klubą į jų rankas. Reikia ne kalbėti, o daryti. Reikia pinigų. Dėl ko trūko trenerio Algimanto Briaunio kantrybė ir jis pasakė, kad palieka klubą? Nes nėra pinigų...“ – „Vakarų ekspresui“ tuomet sakė V. Lekevičius.

Klubų licencijavimo procesas dėl dalyvavimo A lygoje turėtų tęstis iki sausio 20-os dienos. Sprendimą dėl dalyvavimo A lygoje Lietuvos futbolo federacija turėtų paskelbti sausio 31 dieną, o galutinis stipriausio Lietuvoje futbolo turnyro dalyvių sąrašas greičiausiai bus paskelbtas po apeliecinio komiteto posėdžio vasario 7 dieną.

„Atlantas“, jei neįvykdytų A lygos licencijavimo reikalavimų, galėtų startuoti I lygoje, kam reikia mažesnio biudžeto – 60 tūkst. eurų.

„Vertinimo metu galima pasakyti, kad klubas netenkina A lygos reikalavimų, bet tenkina I lygos reikalavimus. Nėra taip, kad neįgijus A lygos licencijos, užsidaro durys žaisti I-oje lygoje. (...) Vasario 5 dieną I-os lygos klubai teiks savo finansines ataskaitas. Jos paprastesnės – nėra audituotos. Šiandien apie 16 komandų yra užsiregistravusios, o sprendimai dėl dalyvavimo numatyti vasario antroje pusėje“, – teigė LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder