Arvydas Sabonis: Iš jaunimo rinktinių visada tikimės medalių

Arvydas Sabonis: Iš jaunimo rinktinių visada tikimės medalių

Ketvirtadienį Vilniuje pristatytas rugpjūčio 6-16 dienomis Kaune vyksiantis Europos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinei keliami aukščiausi tikslai.

"Malonu, kad čempionatas vėl vyks Lietuvoje. Taip pat malonu matyti naujus rėmėjus, padedančius populiarinti krepšinį. Sportas labai daug reiškia dabartiniam jaunimui", - spaudos konferencijos sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Nors jaunimo čempionatai dažnai nebūna pelningi, A. Sabonis tikisi, kad LKF pavyks išvengti nuostolių. Prie pirmenybių rengimo prisideda Kauno savivaldybė ir Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD).

Visi Lietuvos krepšinio mokyklų auklėtiniai ir treneriai galės čempionate lankytis nemokamai. Kitiems žmonėms bilietų kainos turėtų paaiškėti kitą savaitę.

"Paskutiniai čempionatai Lietuvoje buvo "minusiniai", todėl padarėme šiokią tokią pertrauką. Dabar turime perspektyvią rinktinę ir tikimės, kad ji kažką gali pasiekti. Iš jaunimo rinktinių visada tikimės geriausio, bet ne visada pasiseka", - pridūrė A. Sabonis.

Vienas iš Lietuvos jaunučių rinktinės trenerių Donatas Sabaliauskas pažįsta daugumą komandos žaidėjų ir džiaugiasi geru nusiteikimu darbui.

"Su 16-mečių rinktine teko dirbti jau kurį laiką. Teko sudalyvauti porą turnyrų. Vyrukai stengiasi, rodo daug noro, todėl tai nuteikia optimistiškai. Tikimės, kad sužaisime neblogai. Potencialas yra", - aiškino D. Sabaliauskas.

Lygindamas Lietuvos rinktinę su kitomis Europos ekipomis, treneris išskyrė tai, kad lietuviai turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suoliuką ir daugiau lygiaverčių krepšininkų. Pasak D. Sabaliausko, perspektyviausias Lietuvos jaunučių komandos žaidėjas yra Grantas Vasiliauskas, bet stipriausia rinktinės pusė bus komandinis žaidimas.

Lietuvos jaunučių rinktinė pirmąją stovyklą rengs Klaipėdoje liepos 1-12 dienomis. Ten bus sužaistos dvejos draugiškos rungtynės su Čekijos komanda. Liepos 16-19 dienomis rinktinė dalyvaus Baltijos taurės varžybose, po jų lauks stovykla Vilniuje. Liepos 23-29 dienomis lietuviai varžysis turnyre Paryžiuje (Prancūzija). Paskutinės stovyklos metu Kaune bus du kartus sužaista su Ukrainos krepšininkais.

LKF taip pat pasirašė sutartį su bendrove "Paysera", kuri tapo čempionato rėmėja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder