Artūrui Juškėnui - uostamiesčio valdžios sveikinimai

Artūrui Juškėnui - uostamiesčio valdžios sveikinimai

"Jūs galite būti puikiu pavyzdžiu visiems tiems, kurie daugiau kalba, o mažiau daro. Niekas Klaipėdoje nenukala tiek aukso, kiek tai padaro rankininkų bendruomenė su jūsų prasmingu ir tikslingu vadovavimu", - taip apie Klaipėdos "Dragūno" komandos įkūrėją ir trenerį Artūrą Juškėną, neseniai atšventusį 50-ąjį jubiliejų, kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto galva daugkartinių Lietuvos rankinio lygos čempionų strategą pasikvietė į Miesto rotušę ir kartu su Savivaldybės sporto skyriaus atstovėmis Aiste Sorokiene ir Simona Timinskiene garbingai pasveikino su praėjusiu jubiliejumi.

Tikroji A. Juškėno gimimo diena - birželio 23-ioji, tačiau jis kelias savaites atostogavo Bulgarijoje, tad dėl šių priežasčių priėmimas pas merą kiek nusitęsė.

"Simboliška, kad auksinį jubiliejų švenčia šios spalvos titulais pasižymintis Klaipėdos sporto bendruomenės atstovas. Džiaugiuosi, kad Klaipėda yra jūsų uostas ir mūsų miesto rankinis Lietuvoje diktuoja madas. Jūs daugybę metų atliekate išties nuostabų darbą. Jubiliejaus proga jums - Lietuvos auksas", - įteikdamas iš stiklo ir gintaro pagamintą suvenyrą sakė V. Grubliauskas.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Sporto skyriaus vyr. specialistė A. Sorokienė.

"Tikrai yra nedaug tokių trenerių, fanatikų, atsidavusių savo darbui, kovojančių už savo sporto šakos plėtrą. Tikimės, kad bus paruošta ne viena pamaina ateinančioms kartoms. Pasidžiaukime pasiekimais ir toliau judėkime pirmyn", - pabrėžė Sporto skyriaus atstovė.

"Kiekviena komanda yra stipri tada ir tiek, kai iki galo kovoja kaip šeima. To jums ir linkiu", - sakė V. Grubliauskas.

A. Juškėnas rankinio sportui yra paaukojęs didžiąją dalį savo gyvenimo ir be šio sporto kasdienybės net neįsivaizduoja. Jo vadovaujama "Dragūno" ekipa net dešimt kartų džiaugėsi Lietuvos čempionų titulais.

Rankiniu gyvena ir visa Artūro šeima - žmona Rasa taip pat dirba rankinio trenere, o sūnus Lukas žaidžia "Dragūno" ekipoje.

"Į rankinį atėjau gana atsitiktinai. Jau buvau išmėginęs daugelį sporto šakų: krepšinį, futbolą, tinklinį, dviračių sportą. Kai buvau 5 klasėje, į mokyklą atėjo treneris Viktoras Šukšteris (dabartinis "Dragūno" klubo vadovas) ir pakvietė lankyti rankinį, užsirašiau paskutinis. 1987 metais pradėjau žaisti Klaipėdos "Maisto" vyrų rankinio komandoje", - prisiminimais dalijosi A. Juškėnas.

Jis skambių pergalių yra pasiekęs ir tuomet, kai buvo žaidėjas.

"Esu tapęs Lietuvos čempionu, Lietuvos jaunučių, jaunių pirmenybių prizininku, Didžiosios LRT taurės laimėtoju", - pasakojo jubiliatas.

A. Juškėnas yra išmėginęs ir legionieriaus duonos - 2013 metais su Zaporožės ZTR (Ukraina) klubu iškovojo Ukrainos čempionato bronzą.

"Bet tai klubui nebuvo sėkmingas sezonas, todėl po vieno sezono užsienyje grįžau prie "Dragūno" vairo. Ir čia sėkmingai tęsiame čempionišką erą", - džiaugėsi A. Juškėnas.

Artimiausiuose "Vakarų ekspreso" sporto puslapiuose skaitykite, kaip "Dragūnas" ruošiasi artėjančiam rankinio sezonui, kurie žaidėjai atsisveikina su ekipa ir kokie planuojami ekipos papildymai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder