Artūrui Juškėnui - graži sukaktis

Artūrui Juškėnui - graži sukaktis

Šiandien gražų 50-ies metų jubiliejų mini daugkartinio Lietuvos rankinio lygos čempiono Klaipėdos "Dragūno" treneris ir klubo įkūrėjas, buvęs Lietuvos rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

"Kad man jau 50 metų jokiu būdu nesitiki. Širdyje jaučiuosi lygiai taip pat, kaip 18-os ar 20-es. Kai pasižiūriu į veidrodį, pamąstau, kas čia toks perbalusiu veidu", - juokdamasis "Vakarų ekspresui" sakė jubiliatas.

Ir praėjusiais metais A. Juškėno gyvenime netrūko gražių sukakčių - sukako 30 metų, kai, būdamas vos devyniolikos, jis pradėjo trenerio karjerą, o 2019 metų balandžio 27 d. buvo 20 metų jo įkurtam rankinio klubui "Dragūnas".

"Nepastebimai praėjo dar vieneri metai. Noriu ar nenoriu, gyvenimas juda į priekį ir reikia su tuo susitaikyti. Vienintelis būdas išlikti su šypsena veide - nežiūrėti į veidrodį ir į didėjantį pilvą", - kvatodamasis pasakojo šiuo metu ne Lietuvoje atostogų dienas su žmona Rasa leidžiantis A. Juškėnas.

Jis rankinio sportui yra paaukojęs didžiąją dalį savo gyvenimo ir be šio sporto kasdienybės net neįsivaizduoja. Rankiniu gyvena ir visa šeima - žmona Rasa taip pat dirba rankinio trenere, o sūnus Lukas žaidžia "Dragūne".

"Į rankinį atėjau gana atsitiktinai. Jau buvau išmėginęs daugelį sporto šakų: krepšinį, futbolą, tinklinį, dviračių sportą. Kai buvau 5 klasėje, į mokyklą atėjo treneris Viktoras Šukšteris (dabartinis "Dragūno" klubo vadovas) ir pakvietė lankyti rankinį, užsirašiau paskutinis. 1987 metais pradėjau žaisti Klaipėdos "Maisto" vyrų rankinio komandoje", - prisiminimais dalijosi A. Juškėnas.

Jis skambių pergalių yra pasiekęs ir tuomet, kai buvo žaidėjas.

"Esu tapęs Lietuvos čempionu, Lietuvos jaunučių, jaunių pirmenybių prizininku, Didžiosios LRT taurės laimėtoju", - pasakojo jubiliatas.

A. Juškėnas yra išmėginęs ir legionieriaus duonos - 2013 metais su Zaporožės ZTR (Ukraina) klubu iškovojo Ukrainos čempionato bronzą.

"Bet tai klubui nebuvo sėkmingas sezonas, todėl po vieno sezono užsienyje grįžau prie "Dragūno" vairo. Ir čia sėkmingai tęsiame čempionišką erą", - džiaugėsi A. Juškėnas.

Jis teigė, kad Klaipėdoje jaučiasi lyg žuvis vandenyje.

"Vakarų ekspreso" sporto skyrius linki jubiliatui ir toliau taip šauniai vagoti sporto arimus ir ugdyti čempionišką rankininkų kartą.Geležinės sveikatos, neblėstančio optimizmo ir sėkmės kiekviename gyvenimo kelyje!

Išsamesnį interviu apie smagiausius A. Juškėno praeities gimtadienius, keliones, pomėgius ir svajones skaitykite artimiausiame "Savaitės ekspreso" numeryje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder