Artūras Juškėnas po pralaimėjimo Latvijoje: „Neparodėme charakterio“

Artūras Juškėnas po pralaimėjimo Latvijoje: „Neparodėme charakterio“

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai išvykoje žaidė Baltijos rankinio lygos rungtynes su Latvijos čempionais Dobelės „Tenax“. Deja, teko pripažinti varžovų pranašumą – rungtynės baigėsi rezultatu 34:33.

Visą rungtynių laiką varžovams atkakliai priešinęsis „Dragūnas“ stengėsi susikurti sau persvarą, tačiau latviai taip pat nebuvo linkę atiduoti pergalės.

Pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatas buvo lygus – 18:18, tačiau „Tenax“ be atsako pelnė tris įvarčius ir kėlinį baigė pirmaudami 21:18.

Antroje rungtynių pusėje Klaipėdos rankininkai sugebėjo atsitiesti ir kėliniui artėjant pabaigos link persvėrė rezultatą savo naudai – 31:33.

Vis dėlto padarytos klaidos ir nerealizuotos susikurtos progos atrišo rankas aikštelės šeimininkams ir šie, kaip ir pirmojo kėlinio pabaigoje, įmetė tris įvarčius be atsako ir laimėjo rezultatu 34:33.

Po apmaudžiai pralaimėtų rungtynių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sakė, kad komanda privalėjo išlaikyti susikurtą persvarą, o aikštelėje demonstruotas elgesys buvo neatsakingas.

„Turėjome laimėti, nes buvome priekyje dviem įvarčiais. Privalėjome išlaikyti tą persvarą, bet žaidėme neatsakingai. Negalima taip mėginti užbaigti atakų, atakos turi būti užtikrintos“, – komentavo A. Juškėnas.

Pasak jo, vėl trukdė ir įsisenėjusios problemos gynyboje.

„Priešininkas tikrai galingas, bet šiandien jis taip pat nežaidė taip, kaip visada. Turėjome šansą ir privalėjome tuo pasinaudoti, deja, nesugebėjome. Gal per silpnas charakteris? Nežinau. Reikia suprasti, kad visą sezoną bus kokių nors problemų, kažkas trukdys, bet žmonės, kurie buvo aikštelėje, nepadarė to, ką turėjo padaryti. Dar trūksta žaidimo kokybės. Mėginame rodyti charakterį, bet to neužtenka“, – sakė „Dragūno“ strategas.

Statistika

„Tenax“: Aivis Jurdžs – 7, Maris Veršakovs, Oskars Arajs – po 6, Nikita Pančenko – 4 (1 iš 7 m), Andis Ermanis, Egils Politers – po 4, Nils Mikelsons – 3.

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 11, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Vanagas – po 6, Laurynas Simonavičius – 3, Gintaras Cibulskis, Benas Butkus, Gytis Šmantauskas – po 2, Ignas Savičius – 1.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder