Artūras Juškėnas: "Nuotykių Moldovoje netrūko"

Artūras Juškėnas: "Nuotykių Moldovoje netrūko"

Klaipėdos "Dragūno" rankininkai į Klaipėdą iš Moldovoje vykusio Europos iššūkio taurės pirmojo etapo, kuriame tapo B grupės nugalėtojais, grįžo spinduliuojantys gera nuotaika. Jų galvose dar verda rungtynių vaizdai ir svečioje šalyje patirti nuotykiai. Tarp jų - varžybų metu elektros ir švieslentės gedimai bei besidriekiančios eilės prašančiųjų autografų.

Jau rašėme, kad daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai Moldovos sostinėje Kišiniove įveikė Kipro, Moldovos ir Anglijos komandas.

Uostamiesčio rankininkai net 23 įvarčių skirtumu - 47:24 (26:13) - sutriuškino "Ruislip Eagles" (Anglija) klubą, 29:21 (15:12) įveikė "SPE Strovolos" (Kipras) atstovus bei 28:24 (16:12) privertė pasiduoti šeimininkus - "Olimpus-85-USEFS" (Moldova) rankininkus.

Svariausiai prie šių pergalių prisidėjo Jonas Truchanovičius (16 įvarčių), Benas Petreikis, Edvinas Vorobjovas ir Tadas Stankevičius (po 12) bei Karolis Stropus (11).

Kokia savijauta grįžus į gimtąją Klaipėdą? - pasiteiravome Klaipėdos ekipos trenerio Artūro Juškėno.

Per daug nedžiūgaujame, kadangi padaryta tik dalis darbo. Tiesą pasakius, viskas taip ir turėjo būti. Jei būtume pralaimėję nors vienerias rungtynes, būčiau nusivylęs savo komanda. Mes į Moldovą vykome tik pergalių. Žinojome, kad lengva nebus, bet mintyse mąstėme, kad privalome laimėti.

Gaila, kad "Dragūno" žaidėjai labai jaudinosi, to jau neturėtų būti. Jei nebūtų kaustęs jaudulys, tuomet pergalės galėjo būti ir svaresnės.

Kurios rungtynės buvo sunkiausios?

Su šeimininkais - moldavais. Jau prieš rungtynes netrūko įvairių niuansų: padarėme apšilimą, netrukus turėjo prasidėti varžybos ir staiga dingo elektra. Net dvi valandas laukėme, kol elektrikai sutvarkys gedimą. Net neturėjome žalio supratimo, ar išvis tądien įvyks dvikova. Po sekinančio laukimo elektra atsirado, gavome 10 minučių apšilimui ir reikėjo kilti į kovą.

NETIKĖTUMAS. Iš Šiaulių kilęs dragūnietis Jonas Truchanovičius tribūnose pastebėjo merginą su Lietuvos trispalve. Kaip vėliau paaiškėjo - tai šiaulietė Greta. Šalia stovi Moldovos savanorių korpuso atstovas.

Rungtynių pabaigoje sporto salės grindys priminė čiuožyklą. Rungtyniauti buvo neįmanoma. Nežinau, ar nuo žmonių skaičiaus - tribūnos buvo apypilnės, ar nuo oro sąlygų sporto salės grindys buvo drėgnos. Rungtyniavome atsargiai, stengėmės išvengti traumų.

Apskritai ten keistai su organizuotumu ir nesklandumais - per lemiamą dvikovą dėl antrosios vietos tarp Kipro ir Moldovos sugedo švieslentė. Nebuvo galima matyti nei laiko, nei rezultato, skaičius organizatoriai rašė ranka.

Teko girdėti, kad po pergalių prie žaidėjų driekėsi rankininkų gerbėjų eilės, prašančių autografų ar šiaip norinčių pakalbėti.

Lietuvoje mes prie to nepratę, bet užsienyje tai - normalus reiškinys. Užsienio šalyse rankinio sportas kur kas populiaresnis, nei Lietuvoje.

Kitame Europos iššūkio taurės etape susitiksite su Zaporožės ZTR (Ukraina) rankininkais. Ką žinote apie varžovus?

Tai labai pajėgi rankinio ekipa, net 14 kartų tapusi Ukrainos čempione, kelis kartus varžėsi ir Europos čempionų lygos ketvirtfinalyje. Šiemet ji rungtyniauja itin galingai - Ukrainos čempionate žengia be suklupimų.

Pirmąsias rungtynes su Zaporožės ZTR turėtume žaisti lapkričio 24 arba 25 dieną Klaipėdoje, atsakomąsias - gruodžio 1 arba 2 dieną išvykoje.

Ukrainos komandos atstovai mums jau skambino ir siūlė abejas rungtynes žaisti pas juos, tačiau nemanau, kad mes sutiksime. Nors mūsų klubui ir labai brangi išvyka į Zaporožę, tačiau sutikimas žaisti vien išvykoje - tarsi susitaikymas su pralaimėjimu. Norėtųsi, kad ir mūsų sirgaliai savo akimis Klaipėdoje pamatytų aukšto lygio rankinį. Ieškosime įvairių būdų, kad surinktume lėšų nuvykti į Ukrainą.

Galutinė Europos iššūkio taurės B grupės turnyrinė lentelė (žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
1. Klaipėdos "Dragūnas" 3 3 0 0 105:69 6
2. "SPE Strovolos" 3 2 0 1 89:69 4
3. "Olimpus-85-USEFS" 3 1 0 2 87:74 2
4. "Ruislip Eagles" 3 0 0 3 59:128 0

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder