Ambersail II prestižinėje regatoje pelnė 3 vietą

Ambersail II prestižinėje regatoje pelnė 3 vietą

Po 5 intensyvių lenktynių dienų prestižinėje „Les Voiles de St. Barth“ regatoje Lietuvai atstovaujanti jachtos „Ambersail 2“ įgula lipo ant apdovanojimų pakylos atsiimti trečiosios vietos savo grupėje apdovanojimo. Pasak kapitono Sauliaus Pajarsko, įgula kovojo iki galo ir atidavė visas jėgas.

Savo grupėje (Maxi 1) Lietuvos įgula varžėsi su itin stipriais konkurentais: „Volvo Ocean Race“ lenktynėse aplink pasaulį kapitonu buvusio buriuotojo Davido Witto vadovaujama „SHK Scallywag“ įgula, užėmusia antrąją vietą, bei pirmąją vietą iškovojusia jachtos „Sorcha“ (kpt. Peter Harrison) įgula, kurios sudėtyje – ir buriavimui neabejingas Monako karališkosios šeimos atstovas Pierre’as Casiraghi.

„Paskutinė diena buvo įtampos pilna diena, bet viskas daugiau mažiau gavosi. Labai aiškiai matėsi, kad visi buvo pailsėję, gerai nusiteikę, azarto buvo tikriausiai daugiausiai šiandien. Darėm nedaug klaidų, lėkėme greitai, laikėmės gerai, bet pabaigoje vis tiek šiek tiek pritrūko, kad aplenktume konkurentus. Tikėkimės, kad kitais metais atsirevanšuosime“,- po finišo su šypsena teigė „Ambersail 2“ kapitonas S. Pajarskas.

Pirmosiomis lenktynių dienomis buriuotojai varžėsi silpnesnio vėjo sąlygomis, jo greitis siekė vos 12-15 mazgų (6-8 m/s). Paskutinėmis dvejomis dienomis vėjo buvo jau daugiau – 20-23 mazgai (10-12 m/s).

„Tas vėjas, kurį mes turėjome paskutinėmis dienomis mūsų grupės konkurentams – jau buvo beveik maksimalus. Jei būtų pūtę daugiau, jiems jau būtų buvę labai sunku. O mūsų laivas sukurtas lenktynėms aplink pasaulį – sunkioms, atšiaurioms sąlygoms, mums prie daugiau vėjo aplenkti konkurentus yra lengviau“,- buriavimo sporto subtilumus bei gamtinių sąlygų įtaką rezultatui komentavo S. Pajarskas.

Kita vertus, nors stipresnis vėjas sportinei „Volvo 65“ klasės jachtai yra palankus, jis, pasak įgulos, turi ir savo kainą: „Stiprus vėjas daro savo. Jėgos, su kuriomis tenka dorotis valdant bures ir vairuojant, tampa žymiai didesnės, tad vyrai tikrai atidavė visas jėgas.“

Iš viso regatoje varžėsi beveik 70 jachtų (virš 1000 buriuotojų), kurios pagal savo dydį ir pajėgumą buvo suskirstytos į 9 grupes.

Lietuvių įgulos sudėtyje šioje regatoje: kapitonas Saulius Pajarskas, buriuotojai Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Ričardas Novošinskas, Arvydas Paunksnis, Ramūnas Bložė, Nerijus Eidukevičius, Andrius Mamontovas, Andrius Nikanorovas, Tomas Gižas, Justas Žegunis, Jurgis Radzevičius, Tomas Tumėnas, Andrius Pranckevičius, Giedrius Masalskis, Mindaugas Stasiulis, Ramūnas Janonis.

„Les Voiles de St. Barth“ regata buvo trečioji jachtos „Ambersail 2“ regata Karibuose šiais metais. Sausio mėnesį šie Lietuvos atstovai pagerino lenktynių aplink Barbadoso salą rekordą, o kovo pradžioje iškovojo sidabrą „St. Maarten Heineken“ regatoje. Kitas „Ambersail 2“ startas Karibuose nusimato po nepilnos savaitės – balandžio 26 d. „Antigua Sailing Week“ regatoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder