Aferistai pinigus vilioja NKL čempionų nuotrauka

Aferistai pinigus vilioja NKL čempionų nuotrauka

Aferistai, prisidengdami Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vardu bei siųsdami 2015 metų NKL čempionų - Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" komandinę nuotrauką, iš žmonių bando išvilioti tūkstantines pinigų sumas.

"Kažkas, susikūręs elektroninį paštą (panašų į oficialų NKL paštą), siunčia laiškus ir tikisi Jūsų pinigų. Jei gausite tokį laišką, tiesiog ištrinkite. O vienas iš mūsiškių pasmalsavo. Kai atsakėme į laišką, gavome prašymą paskolinti 1 000 JAV dolerių... Tada paprašėme sąskaitos, į kur "reikia pervesti" dolerius. Pasirodo, į Ukrainą. Beliko paprašyti nuotraukos, kam čia prireikė tų pingų. Siuntėjas atsakė, kad šiuo metu savo nuotraukos neturi, bet prisegė NKL čempionų Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" praėjusio sezono nuotrauką. Dar parašė, kad šios komandos vadovas yra vienas iš NKL administracijos narių (vardas ir pavardė sutapo)", - rašoma oficialiame NKL lygos "Facebook" puslapyje.

"Vakarų ekspresui" plačiau pasidomėjus šia situacija, paaiškėjo, kad laiškus į elektronines pašto dėžutes gavo daugybė žmonių.

"Aferistų laiškus gavo įvairių klubų šokėjų atstovai, būrys mūsų pažįstamų, susijusių su krepšiniu ir ne tik. Raginame į tuos laiškus net nereaguoti ir jokiu būdu į jokias sąskaitas nepervesti pinigų", - dienraščiui sakė NKL administracijos darbuotojai.

Atlikus eksperimentą paaiškėjo, kad aferistai rašo, jog šiuo metu yra verslo kelionėje Ukrainoje, tačiau čia iš savo banko sąskaitos dėl neva techninių kliūčių negali nusiimti pinigų. Toliau raginama paskolinti 1 000 JAV dolerių, kad galėtų atlikti kai kuriuos svarbius verslo reikalus ir galiausiai nuvykti taksi į oro uostą.

"Pažadu pinigus grąžinti atgal, kai grįšiu namo. Leiskite man žinoti, ką jūs tai galite padaryti, siekiant man padėti", - rašoma aferisto laiške.

"Naftos-Uni-Akvaservis" atstovai "Vakarų ekspresą" patikino, kad panašių laiškų tikrai nesiuntinėjo, ir ragino į tokias aferistų pinkles nesivelti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder